FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Cesar: Odlično sam prihvaćen od čitavog kolektiva FK Sarajevo

21.01.2016 u 20:51h

Cesar:  Odlično sam prihvaćen od čitavog kolektiva FK Sarajevo

Napadač Cesar Augusto Hermenegildo stigao je u redove našeg kluba ove zime iz Yangon Uniteda. Igravši za prvaka Mijanmara u protekle tri sezone, Cesar je postigao 105 golova na 101 utakmici, a svoju profesionalnu karijeru započeo je u Atletico Mineiru u Brazilu, gdje je za dvije godine odigrao 50 utakmica i postigao 26 golova. Nastupao je još za CRB, RB Basil, Tupi, Monte Anzul, Fluminense, Francanu i Babacal, a u našem klubu brazilski napadač ponovo će raditi zajedno sa Šefom stručnog štaba, Miodragom Ješićem, sa kojim je prethodno sarađivao u Aziji.

Na početku razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Cesar nam je prenio svoje prve utiske o Fudbalskom klubu Sarajevo.

“Odlično prihvaćen od strane čitavog kolektiva kluba, sa mnogo lijepih riječi i poštovanja. Drago mi je što sam došao u klub kao što je Sarajevo. Naša ekipa je izuzetno jaka i kvalitetna sa nekoliko izvrsnih igrača i sve ovo što sam vidio u klubu u proteklim danima mi daje za pravo da se nadam uspješnoj 2016-oj godini za naš klub.”

Glavni grad Bosne i Hercegovine još uvijek je nepoznanica za Brazilca.

“Nisam još uvijek imao priliku da bliže upoznam sve ljepote Sarajeva, ali ono što sam do sada vidio je zaista odlično. Uskoro će mi doći i porodica u Sarajevo i vjerujem da ćemo uživati u lijepim danima”

_MG_1700

Naporan ritam treninga ne predstavlja problem sa Cesara, dok vremenske prilike u Sarajevu donose novo iskustvo za njega.

“Imao sam ranije već priliku da radim sa trenerom Ješićem i pripremni dio jeste težak, ali ne predstavlja problem. Ovi treninzi su osnova kako bi imali dobre rezultate na zvaničnim utakmicama. Ipak, svojevrstan problem predstavlja prilagođavanje na vrijeme. Gdje god sam živio do sada bilo je toplo, a snijeg i temperature ispod nule su nešto novo za mene i navikavam se što je brže moguće.”

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo naš novi napadač obećava bespoštedan rad i angažman na terenu.

“Prije svega nadam se da ću se što prije uklopiti u tim i uspostaviti dobar odnos sa ovim sjajnim momcima, a naravno, nadam se da ću doprinijeti uspjesima ekipe. Mogu obećati da ću naporno raditi kako bih dao svoj maksimum za ovaj klub.”

Na kraju razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Cesar je istakao da jedva čeka da istrči pred navijače Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Sretan sam što sam došao u klub koji ima ovakve navijače. Mnogo toga lijepog sam Nčuo od kolega o njima i čast će biti istrčati pred njih. Nadam se da ću im se za podršku koju prižaju ovoj odličnoj ekipi odužiti golovima.”


HIFA-HD (1)