FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Damir Hadžić: Vjerujem u pobjedu Sarajeva

04.07.2017 u 17:14h

Damir Hadžić: Vjerujem u pobjedu Sarajeva

Jedan od najistaknutijih igrača u poslijeratnom periodu Bordo kluba je Damir Hadžić. Ovaj ljevonogi fudbaler odigrao je u dresu Sarajeva više od 200 utakmica, a uspio je postići nekoliko izuzetno bitnih golova za naš klub. U razgovoru za zvaničnu stranicu FK Sarajevo, Hadžić se dotakao mnogih tema, a bilo mu je izuzetno drago, što je dobio priliku da se nakon dužeg vremena ponovo obrati Bordo naciji. Na početku, Damir Hadžić nam je prenio svoja iskustva u međunarodnim utakmicama, obzirom da je fokus javnosti trenutno na uzvratnom susretu Sarajeva protiv FC Zaria Balti, koji je na rasporedu u četvrtak, 6.7. sa početkom u 20 sati na Koševu.

„Evropske utakmice su nešto nezaboravno i predstavljaju za svakog igrača neprocjenjivo iskustvo, kako za mene, tako i za druge igrače i današnje momke koji igraju. Teško je napraviti poređenje sa nekim domaćim utakmicama u sportskom smislu, jer postoji jedan naboj, vrhunska atmosfera kako u ekipi tako i za gledaoce. Jednostavno u vama proradi jedna posebna želja i te utakmice se nikada ne mogu zaboraviti. Bilo je poraza i pobjeda, sve je to sastavni dio ovog sporta.“, rekao je Hadžić, dodavši:

„Sigurno da bih izdvojio dvije utakmice. To su neke stvari u sportu, gdje vas dijele sekunde da li ste gore ili dole. Cuj gorak ukus u toj Evropi i to je sastavni dio mog iskustva. Zanima me i dan danas šta bi bilo da je ona prilika i udarac završila u golu. Međutim i poslije toga, osjetio sam veliku zahvalnost prema armiji naših navijača. Sjećam se, nakon utakmice protiv Cluja igrali smo protiv Travnika na Koševu i dobio sam podršku i to se može rijetko doživjeti. Tada sam imao ponuda da odem u inostranstvo, ali nisam htio otići upravo zbog tog odnosa i podrške. Druga utakmica je naravno Helsingborg. Nisam imao namjeru da šutam. Htio sam da centriram i kako je lopta išla prema meni, odlučio sam da isprobam udarac i vjerujte da sam bio iznenađen golom, mada znate kako je to u fudbalu. Nekada postignete ovakve golove, a onda u drugoj situaciji promašite iz čiste pozicije. Upravo je zbog toga fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu.“

Što se tiče utakmica u domaćem prvenstvu, Hadžić je rekao sljedeće: „Meni je bila bitna svaka utakmica, ne samo Evropa. Više od 200 sam odigrao i moram derbije da izdvojim, kao posebne utakmice, ali ono što ostaje su prijateljstva i poznanstva. Sa velikim brojem bivših igrača sam u kontaktu, redovno se čujemo i viđamo i ono što mogu reći sadašnjim generacijama jeste da je najvažnije kakav utisak ostavljaju u klubu, odnosno kakvi su ljudi i koliko se bore u našem dresu. To je najvažnije, to se najviše pamti.“

Hadžić se potom osvrnuo na predstojeću utakmicu Sarajeva protiv moldavskog predstavnika, a naš istaknuti fudbaler je imao priliku da gleda prvi susret u kojem je Bordo klub gostovao.

„Gledao sam utakmicu i poslije i neke situacije. Ne može niko ništa reći ekipi. Vidjelo se da je Sarajevo bilo bolje, bar 30% je kvalitetnija ekipa od Zarije i mora se reći da je ova ekipa Sarajeva mlada, da ima još prostora za napredak i uz kolegijalnost i veliko htjenje Sarajevo može proći dalje i ja vjerujem u to.“, rekao je Hadžić, dodavši:

„Drago mi je što je Čala u klubu, sa svojim pomoćnicima Tošom, Švrakićem, Handžićem i Klačarom. Moram spomenuti i svog velikog prijatelja Faruka Ihtijarevića sa kojim sam na terenu mnogo prošao u ovom klubu. Oni to rade od srca i žive Sarajevo i kad god imam priliku dođem na utakmicu i doći ću u četvrtak. Znam kako će Čala pripremiti ekipu. On je veliki motivator i primjera radi, u generaciji 2009/10 mi nismo imali neke velike majstore, znalce, ali smo imali čvrst kolektiv i borili smo se svi kao jedan. Vjerujem da će dobro motivisati ekipu i vjerujem u prolazak dalje.“, zaključio je Hadžić.

FB_vizual_ELu


Tabela

1. FK Sarajevo 0 0 0 0:0 0
2. NK GOŠK 0 0 0 0:0 0
3. NK Široki Brijeg 0 0 0 0:0 0
4. FK Željezničar 0 0 0 0:0 0
5. FK Radnik 0 0 0 0:0 0
6. HŠK Zrinjski 0 0 0 0:0 0
7. FK Sloboda 0 0 0 0:0 0
8. FK Tuzla City 0 0 0 0:0 0
9. FK Zvijezda-09 0 0 0 0:0 0
10. FK Krupa 0 0 0 0:0 0
11. FK Mladost DK 0 0 0 0:0 0
12. NK Čelik 0 0 0 0:0 0