FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Intervju: Kapiten FK Sarajevo govorio je o "A" reprezentaciji BiH

01.04.2016 u 15:50h

Intervju: Kapiten FK Sarajevo govorio je o "A" reprezentaciji BiH

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Haris Duljević, krajem mjeseca marta boravio je na okupljanju "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine. Duljević, koji je u svojoj karijeri odigrao 15 utakmica za omladinske reprezentacije BiH, dobio je priliku da se nađe u društvu najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera pod vodstvom selektora Mehmeda Baždarevića.

U sklopu samog okupljanja, reprezentacija BiH je odigrala i dvije prijateljske utakmice, u kojima su "Zmajevi" slavili pobjede, i to protiv Luksemburga rezultatom 3:0, te protiv Švicarske sa 2:0. U obje, Duljević je upisao minutažu i ostavio je dobar dojam.

"Presretan sam zbog poziva selektora. Nisam očekivao da ću naići na ovako srdačan doček od strane kolega i mogu samo reći sve najbolje o reprezentaciji. Drago mi je što sam dobio priliku da upišem svoje prve minute u reprezentativnom dresu. Iskreno, nisam se nadao prilici za igru u prvim utakmicama, a minute na terenu u dresu sa državnim grbom za mene predstavljaju dodatnu motivaciju kako bih i ubuduće na svakom treningu i utakmici davao sve od sebe. Zadovoljan sam svojim nastupima i nadam se da sam ispunio očekivanja.", rekao je Duljević.

Naš prvotimac je u prvoj utakmici protiv Luksemburga ušao u igru u 60. minuti susreta, a kako govori, osjećao je pozitivnu tremu kada je od strane selektora dobio uputu da počne sa zagrijavanjem.

"Neopisiv osjećaj. Kada mi je selektor rekao da odem na zagrijavanje osjećao sam pozitivnu tremu i tako je bilo sve vrijeme na terenu. Drugu utakmicu mi je bilo lakše, osjećao sam se zaista odlično.", kazao je Duljević.

Kapiten Bordo kluba osvrnuo se i na dobru igru reprezentacije, naročito u drugoj utakmici protiv Švicarske.

"Zaista je sve bilo super. Reprezentacija je dobila željenu igru, dosta igrača je bilo u odličnoj formi, a kada su svi igrači u optimalnoj formi, vjerujem da naša reprezentacija može igrati protiv svakoga.", izjavio je Duljević.

"Zmajevi" su imali i veliku podršku sa tribina na utakmicama u Luksemburgu i u Švicarskoj.

"Bilo je dosta navijača koji su došli da gledaju reprezentaciju. Zahvaljujem se svima na podršci ovim putem."

Na kraju razgovora, Duljević nam je prenio i kakva je atmosfera u "A" reprezentaciji BiH.

"Reprezentacija je jedna velika porodica i atmosfera je od prvog do posljednjeg trenutka bila odlična. Čast je biti dio naše reprezentacije.", zaključio je Duljević.


HIFA-HD (1)