FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: Sve što smo planirali smo i ostvarili

03.02.2016 u 15:25h

Ješić: Sve što smo planirali smo i ostvarili

Fudbalski klub Sarajevo okončao je desetodnevne pripreme u Čitluku. Naši prvotimci boravili su u pomenutom gradu u Hercegovini u periodu od 24.1. do 2.2. tekuće godine, a nakon povratka u glavni grad naše države, šef stručnog štaba FK Sarajevo, Miodrag Ješić, prenio nam je njegovo viđenje prvog dijela zimskih priprema Bordo kluba.

Ješić: “Zaključno sa posljednjim danom priprema, sve što je isplanirano je i ostvareno. Nadamo se da ćemo poslije dana pauze i u drugom dijelu priprema u Antaliji sprovesti planirano. Ohrabruje nas što svi igrači vrijedno rade i nadamo se da ćemo potpuno spremni ući u nastavak prvenstva. Što se tiče samih priprema, obzirom da smo započeli u Sarajevu, gdje su bile izuzetno niske temperature, imali smo manjih problema u Čitluku sa prehladama, par igrača je propustilo nekoliko treninga, ali imali smo 27 igrača u pogonu, to je nešto sasvim normalno i nisu velike pauze za njih.”

Kako govori Ješić, uslovi u Čitluku su bili dobri, a naš klub je u Hotelu Brotnjo imao sve potrebno za nesmetan rad.

Ješić: “U Čitluku smo uvijek dobrodošli. Koristim priliku da se zahvalim Hotelu Brotnjo – Čitluk na velikoj pažnji i brizi. Imali smo sve što nam treba, jedino su tereni mogli biti nešto bolji, ali i tu su se potrudili i pokušali da sve spreme na vrijeme, kako bismo uradili ono što smo zamislili. Zadovoljni smo zaista prijemom i svemu što smo ovdje uradili.”

U sklopu priprema, Sarajevo je odigralo i dvije prijateljske utakmice. U prvoj su naši fudbaleri savladali Metalleghe rezultatom 4:0, te u drugoj remizirali sa Brotnjom odigravši 1:1.

Ješić: “Pripremni period i utakmice u tom periodu, nemaju rezultatski imperativ. Naravno, rezultat nije zanemariv, ali drugi su ciljevi u ovom periodu važniji. Obzirom na program koji radimo, normalno je da nema dovoljno svježine, da je umor veliki, ali će to sve doći na svoje do početka prvenstva, a poenta jeste upravo u tome da se tempira forma za tu prvu utakmicu u prvenstvu i one koje dolaze."

Veliki broj mladih igrača iz klupske Akademije boravilo je na pripremama u Čitluku.

Ješić: “Izuzetno smo zadovoljni mladim igračima. Provjerili smo njih nekoliko, na pozicijama, koje su u ovom trenutku bile potrebne. Radili smo, vidjeli smo njihove mogućnosti i potencijal i oni su budućnost Fudbalskog kluba Sarajevo, ali ne možemo očekivati da deset igrača igra u prvom timu. To bi bilo pogubno po klub i po njih same. Normalno je da treba biti miks iskusnih i mladih igrača u sastavu, tako da, mladi igrači naše Akademije će postepeno dobivati priliku, u skladu sa upražnjenim mjestima prvog tima.”

Nekoliko novih igrača stiglo je u naš klub, a nakon prvih treninga i odrađenih priprema Ješić je zadovoljan prikazanim.

Ješić: “Nadamo se da će oni biti pojačanja, a da li će biti u praksi to tek trebaju da pokažu u prvenstvu. Na kraju sezone ćemo zaključiti da li su pojačanja ili ne. Mi mislimo da jesu i u prvim danima priprema su to pokazali, ali ipak, ostaje prvenstvo da vidimo. Novi igrači su dovedeni da budu pojačanja i da podignu nivo i kvalitet igre Fudbalskog kluba Sarajevo.”

U četvrtak, 4 februara. tekuće godine, zakazan je polazak naše ekipe na dvosedmične pripreme u Antaliji. Ekipa Sarajeva će pomenutog dana u jutarnjim satima poletjeti sa sarajevskog aerodroma.


HIFA-HD (1)