FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Nermin Crnkić: Sretan sam u FK Sarajevo, tri boda protiv Mladosti su imperativ

15.11.2016 u 19:14h

Nermin Crnkić: Sretan sam u FK Sarajevo, tri boda protiv Mladosti su imperativ

Dvadesetčetverogodišnji Nermin Crnkić, stigao je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo u ljetnom prelaznom roku iz slovačkog Slovana. On je još nastupao za američki Michigan Bucks, FK Jablonec i SC Znojmo, a u dosadašnjem toku sezone, jedan je od zapaženijih fudbalera Bordo kluba.

Nakon svog debija protiv Željezničara na stadionu “Grbavica” krajem jula tekuće godine, on je do sada sakupio 15 zvaničnih nastupa za Sarajevo, uspio je postići četiri gola, a dodao je tom učinku i dvije uspješne asistencije. Na početku razgovora za zvaničnu stranicu Fudbalskog kluba Sarajevo, ovaj brzonogi krilni fudbaler, nam je otkrio kako su izgledali njegovi počeci sa fudbalskom loptom.

14481716_1316471595038189_207532997311080414_o

“Svoje prve dodire sa fudbalom sam napravio u Americi, gdje sam počeo trenirati sa 3-4 godine. Kao i svaki drugi igrač, imao sam svoj put od omladinskih selekcija do prvog tima, a potom je uslijedio prelazak u klub Michigan Bucks, gdje sam se zadržao određeno vrijeme. Taj klub je igrao u većem rangu takmičenja, što mi je odgovaralo u tom trenutku, a nakon toga sam prešao u Švedsku, gdje sam ostao godinu i pol dana. Nakon tog perioda, prelazim u Češku, Slovačku, a od ovog ljeta, zadužio sam svoju člansku karticu i broj dresa u Fudbalskom klubu Sarajevo, najvećem bosanskohercegovačkom klubu, zbog čega sam mnogo sretan.”, rekao je Crnkić.

Kako govori u nastavku, Crnkić nije imao puno dvojbe kada je uslijedio poziv Sarajeva.

14484604_1313347598683922_5979642693181801442_n

“Kada sam saznao za interes kluba i mogućnost prelaska u Fudbalski klub Sarajevo bio sam sretan i donio sam odluku da dođem u Sarajevo i prekinuo sam ugovor sa bivšim klubom. Sarajevo me pratilo duži period i nakon razgovora sam došao. Mogu reći da sam donio ispravnu odluku. Sarajevo je jedan odlično organizovan klub, sa sjajnim navijačima i velika je čast igrati za ovaj klub.”, kazao je naš krilni fudbaler.

Već nekoliko mjeseci je prošlo kako je Crnkić stanovnik grada Sarajeva i kako je igrač Bordo kluba.

“U klubu mi je zaista odlično. Jako dobro sam prihvaćen od svojih kolega i jedino što bi istakao, kao loše, jesu naši rezultati, odnosno osvojeni bodovi. Morali smo imati bolji plasman i bodovni učinak poslije dosadašnjih petnaest utakmica i nadam se da ćemo preostale tri utakmice do kraja ove polusezone odraditi na najbolji mogući način, kako bi dodatno učvrstili naš položaj u gornjem dijelu tabele. ”, rekao je Crnkić, dodavši:

14380141_1306322109386471_1088075080798442147_o

“Rođen sam u Bosni i Hercegovini i mnogo sam sretan što imam priliku da živim u prelijepom Sarajevu. Prije dolaska u FK Sarajevo nisam imao priliku da posjetim glavni grad Bosne i Hercegovine i svoje slobodno vrijeme provodim kako bi upoznao sve znamenitosti grada. Zasigurno, jedan od razloga zbog kojeg sam i došao u FK Sarajevo, jeste da budem u svojoj državi.”

Na kraju razgovora, Crnkić nam je prenio i svoja očekivanja od prestojeće ligaške utakmice FK Sarajevo protiv Mladosti, koja je na rasporedu u nedjelju, sa početkom u 13 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

“Nama je pobjeda imperativ. Moramo dati sve od sebe kako bi došli do tri boda. Ne smije biti opuštanja. Jednostavno, moramo dobiti ovu utakmicu. Motivisani smo i ovo je prva prepreka od ukupno tri, koje moramo preći. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama. Koristim priliku da pozovem naše sjajne navijače da dođu u nedjelju na Koševo i da nas podrže.”, zaključio je Crnkić.

FB_cover_16kolo