FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Igrači FK Sarajevo posjetili Zavod "Mjedenica"

29.05.2012 u 13:40h

Igrači FK Sarajevo posjetili Zavod "Mjedenica"

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" Sarajevo danas obilježava dan škole. FK Sarajevo odazvao se pozivu na svečanu priredbu. Ovu priliku, igrači Bordo tima Sedin Torlak, Asmir Suljić, Semir Bajraktarević i Faris Handžić iskoristili su da sa djecom porazgovaraju o fudbalu, treniranju, ishrani...

"Rado smo se odazvali ovom pozivu jer smatram da se društvena svijest i briga o ovoj djeci mora više probuditi. Trenutno je ovdje mali broj uposlenika i volontera koji se brinu o skoro stotinu djece, što nije dovoljno, jer u ovoj djeci itekako ima potencijala. Skoro sat vremena smo mogli gledati priredbu u kojoj su djeca pokazala talenat u glumi, plesu, muzici i pjevanju.", rekao je Asmir Suljić.

"Zavod "Mjedenica" postoji već 60 godina i to je ustanova u kojoj su smještena djeca sa posebnim potrebama. Trenutno se u zavodu nalazi i vrtić za najmanje, te osnovna škola za starije. U sklopu zavoda nalazi se i internat za djecu, u kojem borave djeca koja nisu stanovnici grada Sarajeva. Svake godine, skupa sa djecom, uložimo mnogo napora kako bi dan škole obilježili adekvatno. Također, svake godine nastojimo dovesti poznate ličnosti našeg grada, ali i Bosne i Hercegovine. Ovog puta naši gosti bili su fudbaleri FK Sarajevo. Zaista, hvala vam na tome.", rekla je Anita Polunić, dugogodišnja volonterka u Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica".