FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sredstva doznačena NVO Otvorena mreža

25.06.2012 u 14:47h

Sredstva doznačena NVO Otvorena mreža

U ime FK Sarajevo direktor kluba Dino Selimović je dana 22.06.2012. godine u emisiji Televizije PINK BH "Udri muški" uručio predsjedniku NVO "Otvorena mreža" Almiru Čehajiću Batku ček u iznosu od 13.265,00 KM za liječenje Alena Masle.

Podsjetimo da je "Utakmica za život Alena Masle" odigrana dana 17.06.2012. godine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović, te da je prodato ukupno 3.104 ulaznice po cijeni od 5 KM.

- "Naš klub je na predmetni iznos platio PDV, tako da smo ostatak novca doznačili u korist NVO Otvorena mreža za liječenje našeg Alena. Ovo nije donacija FK Sarajevo, ovo je pomoć svih ljudi dobre volje koji su kupovinom ulaznice ili pozivom na humanitarne brojeve pomogli u skupljanju novca za Alena" -kratko je prokomentarisao Selimović.

Posebna zahvalnost ide svima koji su učestvovali u organizaciji same utakmice, a prije svih Mirsadu Ćatiću i Mustafi Krasniću iz grupacije SECURITAS BH, zatim Elvedinu Gičeviću iz agencije ECHOES (KupiKartu.ba), direktorici J.U. Centar za sport i rekreaciju Jasmini Polić, te upravniku Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović" Emiru Bići.

- "Navijač sam Željezničara, ali Fudbalskom Klubu Sarajevo mogu reći samo SVAKA ČAST! Toliko sam sretan zboh količine pozitivne energije koja je generisana ovim projektom, da će ovo postati tradiconalni meč, koji ćemo igrati jednom godišnje..." - kazao je Almir Čehajić, predsjednik Otvorene mreže.

Vahidin Alihodžić, redari FK Sarajevo, prodavači ulaznica, Mirza Kurtović...samo su neki koji su ispred FK Sarajevo se stavili na raspolaganje i besplatno uradili sve što je bilo potrebno za uspješnu organizaciju utakmice, kao i Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, kojima je ovo ujedno bila i zvanična oproštajna utakmica od bordo dresa.

NVO "Otvorena mreža" i FK Sarajevo se zahvaljuju i Edinu Džeki, Emiru Spahiću, Adnanu Ćatiću, Refiku Šabanadžoviću, Amiru Spahiću, Arminu Šakoviću, Predragu Kurtešu, Adnanu Redžoviću, Jasminu Ligati, Enesu Begoviću, Milanu Pavloviću, Mimi Šahinpašiću, Enesu Bešlagiću, Muameru Svraki, Kemalu Kozariću, Admiru Vladaviću, Bulentu Bišćeviću, Lejli Torlak, Nerminu Jamaku, Elviru Švrakiću, Jasni Bajraktarević, Tanji Đurović, Robertu Jovanoviću i kandidatkinjama za Miss BiH 2012. godine, Edi Novaliji, te ZAP produkciji, Telemachu i Televiziji PINK BH.