FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Zahvalnica FK Sarajevo kantonalnom Premijeru i ministru kulture i sporta KS

15.02.2018 u 09:45h

Zahvalnica FK Sarajevo kantonalnom Premijeru i ministru kulture i sporta KS

Realizacijom prve faze izgradnje našeg doma, Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, grad Sarajevo je dodatno obogaćen sa vrhunskom infrastrukturom.

Svakodnevno, nekoliko selekcija trenira na terenima Bordo kluba u Butmiru, gdje naporno rade kako bi ostvarili svoje fudbalske snove, a kvalitetne uslove prepoznao je i kolektiv “A” reprezentacije BiH, te U-21 reprezentacija naše zemlje i brojni drugi državni kolektivi, koji su odlučili da se upravo u našem domu pripremaju za svoje važne utakmice. Trening centar FK Sarajevo pruža vrhunske uslove za rad, razvoj i uspjeh talentovanih fudbalera iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, sa fokusom na grad Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo, s ciljem unaprijeđenja uslova za razvoj mladih sportskih talenata, odlučio je započeti projekat izgradnje druge faze trening centra. Ono što naročito raduje naš klub jeste da je značaj Trening centra FK Sarajevo prepoznat, te će značajan iznos od prethodno navedene cifre biti dodjeljen namjenski od strane Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo.

“Podrška vladajućih struktura i lokalne zajednice je od velikog značaja za klub, obzirom da je to pokazatelj da su naši projekti prepoznati, te da su od šrieg društvenog značaja. Naročito bih se zahvalio Premijeru Kantona, g. Elmedinu Konakoviću, te resornom Ministru g. Mirvadu Kuriću, koji su u skladu sa svojim ingerencijama značajno podržali naš infrastrukturni projekat. Nadamo se i vjerujemo da će značaj ulaganja u vrhunsku sportsku infrastruktutu biti prepoznat i od ostalih nivoa vlasti, kojima će se klub u narednom periodu obratiti.”, izjavio je Alen Hujić, ispred rukovodstva FK Sarajevo.

Plan kluba jeste da do 1. marta pored sadašnjih postojećih terena i prateće instrastrukture, dodatno izgradi visoko kvalitetni montažni objekat u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije kao i sala za fitness. Dodajmo i to da je završetak planiranih radova zakazan za mjesec mart tekuće godine, a približno 200.000 KM bit će utrošeno za pomenute radove.