FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Adriatic Osiguranje podržalo unaprijeđenje infrastrukture u Trening centru FK Sarajevo

04.04.2018 u 09:51h

Adriatic Osiguranje podržalo unaprijeđenje infrastrukture u Trening centru FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo i Adriatic Osiguranje i službeno su postali partneri. Lider na BH. tržištu u polju osiguravajućih kuća, Adriatic odlučio je podržati rad Fudbalskog kluba Sarajevo, a svoju podršku usmjerti će na unaprijeđenje infrastrukture u Trening Centru Bordo kluba. Saradnja je uspostavljena na jednogodišnji period i iako je riječ o novoj osiguravajućoj kući ipak, Adriatic je uz naš klub već dugi niz godina.

Naime, od januara 2018. godine, zahvaljujući novoj, osnaženjoj akviziciji Bosna-Sunce Osiguranje na našem tržištu posluje pod imenom Adriatic Osiguranje d.d. Ovim poslovnim iskorakom, novo društvo Koncerna Agram u novu poslovnu godinu ušlo je kao lider na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini.

"Zahvaljujući podršci naših sponzora i partnera uspjeli smo okončati drugu fazu izgradnje našeg Trening centra, a važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, koju će najviše koristiti mladi, prepoznalo je Adriatic Osiguranje. Drago nam je zbog nastavka ove saradnje i ispred FK Sarajevo, Adriatic Osiguranju želim puno uspjeha u poslovnoj godini.", rekla je Anela Potura, direktorica Marketinga FK Sarajevo. 

ADRIATIC OSIGURANJE je uz 292 zaposlenika BSO preuzelo svih 142 zaposlenika Zovko osiguranja, sa ukupnom premijom osiguranja ova dva društava, koja je u prošloj godini iznosila respektibilnih 68,5 milijuna KM. ADRIATIC OSIGURANJE će na zahtjevnom tržištu osiguranja u BiH, brojnim postojećim i budućim osiguranicima, nuditi širok spektar svih vrsta kvalitetnih osigurateljnih proizvoda iz životnih i neživotnih osiguranja.

Više informacija o našem partneru potražite na:  http://www.adriatic.ba/