FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Anadolu Agency novi medijski pokrovitelj FK Sarajevo

29.03.2016 u 11:59h

Anadolu Agency novi medijski pokrovitelj FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo dobio je novog medijskog pokrovitelja. Naime, naš klub i Anadolu Agency zvanično su potpisali ugovor, te će pomenuti medijski servis biti dodatan način pravovremenog informisanja javnosti o Fudbalskom klubu Sarajevo.

Prije četiri godine, 11. marta 2012, sa sjedištem u Sarajevu, otvoren je servis Anadolu Agency (AA) Balkans na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku (BHS). BHS servis danas ima više od 100 pretplatnika, među kojima se nalaze najznačajniji regionalni mediji.

„Naša agencija 2020. godine obilježit će 100. godišnjicu postojanja, a plan je da do tada budemo među tri najbolje svjetske medijske agencije. Između ostalog, tim povodom odlučili smo se i na potpisivanje ugovora o saradnji sa sportskim brendovima u mnogim zemljama svijeta, što je u Bosni i Hercegovini svakako Fudbalski klub Sarajevo. Čast i zadovoljstvo nam je što smo potpisali ugovor o saradnji sa aktulenim prvakom BiH. Vjerujem da ćemo sarađivati na obostrano zadovoljstvo dugi niz godina“, rekao je Hakan Celik, direktor Anadolu Agency (AA) Balkans.

111_1

„Vijesti praćene videozapisima i fotografijama, Anadolu Agency Balkans servira medijima u skladu s principima etičnosti, dinamičnosti i tačnosti. AA Balkans u prosjeku dnevno objavi 80 vijesti, 200 fotografija i 20 videozapisa. Naše najznačajnije priče svakodnevno se prevode i za ostale servise Anadolu Agency, odnosno na ostale jezike u sistemu naše agencije, te ih, osim u državama Zapadnog Balkana, koriste mnogi mediji u svim dijelovima svijeta od Azije, Afrike, preko zemalja Evrope, SAD-a, Australije... Iskreno se nadam da će FK Sarajevo i ubuduće bilježiti uspjehe, te da ćemo imati povoda da priče o timu sa Koševa, ne samo objavljujemo u medijima naše regije, već da će ih preuzimati i pretplatnici Anadolu Agency na svim kontinentima planete“, istakao je Bakir Tiro, urednik sportskog servisa Anadolu Agency Balkans i član UEFA-inog medijskog odjela za Izbor najboljeg fudbalera u Evropi.

Anadolu Agency (AA) ima predstavništva u 86 zemalja i vijesti objavljuje na 11 jezika. U njenim redovima danas se nalaze pripadnici 79 različitih etničkih grupa, naroda. Anadolu Agency ima 2.360 uposlenih, dnevno proizvede 2.200 vijesti i 250 videozapisa, te 900 fotografija koji se svakodnevno nađu u medijima širom svijeta. Više o Anadolu Agency možete saznati na:  http://aa.com.tr/ba 


HIFA-HD (1)