FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Bordo-bijeli štand na turniru u Kanadi.

09.04.2015 u 11:32h

Bordo-bijeli štand na turniru u Kanadi.

4. aprila tekuće godine održan je tradicionalni humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Bosna - djeci šehida" u kanadskom gradu London/Ontario. Ovo izdanje turnira bilo je jubilarno, dvadeseto. Na samom turniru su učešće uzele 22 ekipe, uglavnom iz Ontaria, a prisustvovale su i ekipe iz bližih mjesta Amerike. Tako su učešće uzele ekipe iz Ottawe, Toronta, Kitchenera, Guelpha, Windsora, Woodstocka, Niagare i domaćina Londona, te ekipe iz Utice, Grand Rapidsa, Rochestera i Detroita.

Nakon zanimljivog cjelodnevnog fudbalskog turnira, i poslije na desetine odigranih utakmica, pobjednik turnira ponovo je bila ekipa "Bosna" iz Grand Rapidsa, koja je tako odbranila prošlogodišnji trofej.

Fudbalskog kluba Sarajevo, kako je prethodno i najavljeno, prisustvovao je na turniru. Svi zainteresovani, imali su priliku da se učlane u Klub, upoznaju sa radom naše Akademije ili kupe neki od artikala iz ponude klupskog Fan Shop-a. Tako je omogućeno svim navijačima i simpatizerima Fudbalskog kluba Sarajevo sa područja sjeverne Amerike da na lakši način postanu članom Bordo kluba.

Vuk Jeftić iz Toronta bio je prvi koji je ispunio člansku pristupnicu FK Sarajevo na pomenutom štandu, a Hidajet Bećirević je sretni dobitnik zvaničnog dresa Bordo kluba, potpisanog od strane svih naših prvotimaca.

Fotografije sa turnira pogledajte klikom na LINK.


2