FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Catapult od sada dio trenažnog procesa FK Sarajevo

10.12.2019 u 19:45h

Catapult od sada dio trenažnog procesa FK Sarajevo

Nakon početka korištenja platforme 21st Club, Fudbalski klub Sarajevo će od sada u cilju poboljšanja trenažnog procesa koristiti Catapult, sportsku tehnologiju za izgradnju i unapređenje performansi sportista i timova.

FK Sarajevo je prvi klub u BiH koji će koristiti usluge ove kompanije. Nosive tehnologije koje je Catapult razvio u svojim ranim godinama dizajnirane su za rješavanje osnovnih pitanja sportskih performansi. Catapult uređaj koji igrači nose tokom treniranja mjeri koliko su pretrčali, koji je utrošak energije i druge fizičke parametre. Prikupljene informacije se naknadno analiziraju te omogućavaju prilagodbu treninga i izbjegavanje povreda.

Korištenje Catapult nosivih uređaja rezultira optimizacijom performansi, smanjenjem rizika od povreda, te mogućnošću upravljanja procesom rehabilitacije.

Catapultov AMS (Athlete Management System) integrira tehničke, fizičke, medicinske i wellness podatke tima u jednu platformu, a opremljen je sa šest metoda snimanja podataka i GPS sinhronizacijom. Catapult Vision s druge strane pruža detaljne uvide u informacije o taktičkim odlukama, povratne informacije o sportistima i identifikaciju talenata.

Catapult uređaje danas koristi više od 2500 ekipa i organizacija na svim razinama sporta, a neke od njih su Real Madrid, Chelsea, Newcastle United, FK Crvena zvezda, FK Partizan, NK Dinamo Zagreb, NK Hajduk Split, CFR Cluj i mnogi drugi.