FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo i kompanija Milkos potpisali sponzorski ugovor | ELLA zvanična voda Bordo kluba

12.02.2018 u 16:05h

FK Sarajevo i kompanija Milkos potpisali sponzorski ugovor | ELLA zvanična voda Bordo kluba

Na improvizovanom stadionu u Importanne centru danas je održana press konferencija povodom potpisivanja sponzorskog ugovora izmedu kompanije Milkos i dva sarajevska premijerligaša. Tim povodom, u posebnoj sportskoj atmosferi, govorio je direktor kompanije Milkos Adin Fakić, te ispred našeg kluba, predsjednik uprave FK Sarajevo Alen Hujić i kapiten prvog tima, Krste Velkoski. 

"Marketinška strategija kluba jeste da se vežemo uz najbolje i najpoznatiji brendove. Milkos je lider na svom tržištu i zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, pored podrške Akademiji FK Sarajevo, poznati bred Milkosa voda ELLA bit će službena voda FK Sarajevo. Zadovoljstvo nam je još veće obzirom da je riječ o domaćoj, sarajevskoj kompaniji, koja je pokazala svoju društvenu odgovornost, te predstavlja jako dobar primjer podrške sportu", izjavio je Alen Hujić, Predsjednik uprave FK Sarajevo.

IMG_20180212_132651

"FK Sarajevo i FK Željezničar su jedni od simbola i predstavnika Sarajeva i BiH. Jedan od simbola Sarajeva je i sarajevska mljekara Milkos sa tradicijom od 65 godina i veoma nam je drago da u okviru svojih mogućnosti možemo podržati naše klubove. Također, pružamo podršku i školama fudbala u našim najvećim klubovima i na taj način nastojimo pružiti podršku djeci i mladima. Kao domaća, sarajevska i BH kompanija, i sami zapošljavarno mladi kadar iz srednjih škola u Sarajevu i sarajevskih fakulteta. Pružili smo priliku učenicima srednjih poljoprivrednih škola iz Sarajeva i Hadžića da obavljaju praksu u našim pogonima, a studenti Veterinarskog i Poljoprivrednog fakulteta isto rade u Milkosu i na farmi Spreča. Samim tim, nastavljamo raditi u skladu sa našim opredjeljenjem da su mladi najvažniji segment u zemlji i da treba raditi na njihovom uzdizanju kroz razne segmente kao sto u ovom slučaju radimo kroz sport. Fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar želimo puno uspjeha i odigranih utakmica, a uvijek mogu računati i na našu podršku, izjavio je direktor kompanije Milkos Adin Fakić.

IMG_20180212_132626

"Koristim priliku da se zahvalim našem sponzoru na podršci. Igrači koriste ovu vodu, jako je kvalitetna i pijemo ELLA vodu za vrijeme treninga i utakmica našeg kluba. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.", izjavio je kapiten našeg kluba, Krste Velkoski.

Prirodna izvorska voda Ella je oficijalna voda fudbalskih i košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine. Od prošle godine kompanija Milkos kroz saradnju sa omladinskim pogonom FK Sarajevo, te podržava mlade nade bh. fudbala. Potpisivanjem današnjeg ugovora ta saradnja se nastavlja. Također, kompanija Milkos sa svojom prirodnom izvorskom vodom Ella je podržala Program osnaživanja zdravlja žena u Bosni i Hercegovini, na način da je za kupovinu svake boce 0,331, 0,51 i 1,51, 10% donirano za pomoć osnaživanja zdravlja žena i borbi za rano otkrivanje karcinoma dojke. U 2017. godini je na ovaj način prikupljeno 28.000 KM. Dodajmo još i to da su današnjoj press konferenciji prisustvovali i dječaci pionira Akademije FK Sarajevo, zajedno sa svojim trenerom, bivšim kapitenom našeg kluba, Memnunom Suljagićem.

IMG_20180212_132220