FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo i Svjetlostkomerc d.d. ozvaničili partnerstvo

01.10.2018 u 14:05h

FK Sarajevo i Svjetlostkomerc d.d. ozvaničili partnerstvo

Fudbalski klub Sarajevo proširuje Bordo porodicu sa još jednim partnerom. Nastavljamo uspostavljati kontakte i partnerstva sa najboljim kompanijama u Bosni i Hercegovini, a član porodice postaje i Svjetlostkomerc d.d, s kojim želimo dodatno učvrstiti dosadašnju saradnju. 

Saradnja sa kompanijom Svjetlokomerc traje već od septembru kroz kampanju „Budi drug" u kojoj je učestvovala i humanitarna organizacija Pomozi.ba. Nakon što smo uspješno organizovali spomenutu kampanju, odlučili smo se za nastavak saradnje sa Svjetlokomercom, na čemu smo svi u Bordo porodici ponosni. Želja nam je da svim našim navijačima, omogućimo kupovinu određenih proizvoda sa logom našeg kluba, a dio sredstava će ići razvoju FK Sarajevo“, riječi su Anele Potura, direktorice Marketinga, koja se nada da će saradnja sa Svjetlostkomercom trajati duži vremenski period, na obostrano zadovoljstvo.

Nađa Čekić, direktorica marketinga kompanije Svjetlostkomerc dd, dodaje kako je njima od krucijalnog značaja saradnja sa velikim imenima kao što je FK Sarajevo.

„Uprava Svjetlostkomerca cijeni činjenicu da je rukovodstvo FK Sarajeva prepoznalo naš kvalitet i potencijal za realizaciju saradne sa pozitivnim ishodom. Uvjereni smo da dva velika bosanskohercegovačka brenda, oba sa dugogodišnjom tradicijom, zaslužuju ovakav vid saradnje. Jednogodišnja saradnja će zasigurno donijeti veliki broj uspješno relizovanih projekata. Koliko mogu kada se udruže FK Sarajevo i Svjetlostkomerc d.d pokazali su i u nedavno završenoj akciji - BUDI DRUG, u okviru koje je sakupljena velika količina školskog pribora i ostalih potrepština za one školarce koji su socijalno najugroženiji a sigurno je da će takvih i sličnih projekata biti još mnogo u budućnosti."

Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo jedan je od vodećih bh. maloprodajnih lanaca specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala. Društvo raspolaže sa više od 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu. Svjetlostkomerc ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inostranim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i kancelarijskog materijala. 

"Po tradiciji još od 1945. godine Svjetlostkomerc njeguje pisanu riječ, obrazovanje i kulturu, a danas kao dio AS Holdinga, ponosno brojimo 19 maloprodajnih objekata u 10 BH gradova. Pored maloprodajne mreže, značajno učešće na tržištu, s konstantnim rastom, ostvaruje i veleprodaja kancelarijskog i školskog pribora, koja je zastupljena u nekoliko najvećih trgovačkih lanaca u BiH."