FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

FK Sarajevo se zahvaljuje navijačima i prijateljskim školama fudbala za podršku protiv FC Banants

22.07.2018 u 10:04h

FK Sarajevo se zahvaljuje navijačima i prijateljskim školama fudbala za podršku protiv FC Banants

U uzvratnoj utakmici prve runde kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, FK Sarajevo je dočekao armenski FC Banants. Utakmica na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini završena je pobjedom Sarajeva 3:0, a prema procjenama na tribinama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" bilo je približno 8.000 gledalaca.

Na porodičnoj tribini “Zapad Galerija”, Bordo klub je ugostio polaznike i roditelje Omladinskog pogona FK Sarajevo, Akademije FK Sarajevo, Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i igračice SFK 2000 Sarajevo.

U saradnji sa našim partnerom Telemahom specijalni gosti na tribini „Zapad galerija“ bile su škole fudbala: Academica, Olimpic, Top gol, Bosna Union, Rudar Kakanj, Valter i Respekt.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje svim našim navijačima i simpatizerima koji su došli na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, i podržali naše fudbalere u ovoj međunarodnoj utakmici .

Utakmica je, sa organizacionog gledišta, prošla u najboljem mogućem redu. O tome svjedoče i utisci UEFA-inog delegata, koji u svojoj zabilješci nije imao ništa negativno da napiše, čime su rukovodstvo Kluba i navijači poslali najljepšu moguću sliku iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.