FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio saradnju sa Poliklinikom Atrijum

26.06.2015 u 14:29h

Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio saradnju sa Poliklinikom Atrijum

Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio je saradnju sa Poliklinikom Atrijum. Sponzorskim ugovorom potpisanim u junu 2015., ovogodišnji prvak BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine je pripreme za predstojeću sezonu započeo u Poliklinici Atrijum, gdje su sistematske preglede obavili igrači i stručni štab Kluba.

Prepoznajući i prateći  standarde u sportskoj medicini, Poliklinika Atrijum je jedina zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini koja trenutno pruža mogućnost obavljanja ljekarskih pregleda za fudbalske klubove, po standardima FIFA-e, krovne svjetske fudbalske organizacije. Potpisivanjem sponzorskog ugovora sa FK Sarajevo, Poliklinika je još jednom iskazala svoju svesrdnu podršku razvoju bosanskohercegovačkog fudbala.

Igrači su tako, nakon naporne sezone, svoje pripreme za predstojeće utakmice uspješno započeli sistematskim pregledom u Poliklinici Atrijum, što je jedan od uslova za njihovo učešće u pretkolu Lige prvaka.

„Izuzetna nam je čast imati priliku surađivati sa klubom kakav je FK Sarajevo, te doprinositi njihovom razvoju na evropskom putu, kroz pružanje usluga sistematskih pregleda po najnovijim standardima krovne svjetske fudbalske organizacije“, istakao je Mirsad Đugum, vlasnik Poliklinike, dodajući kako se nada da će saradnja sa Bordo klubom biti dugoročna, te od velikog značaja za igrače i stručni štab.

„Ozvaničena marketinška saradnja sa Poliklinikom Atrijum otvara našem medicinskom timu dodatne resurse u smislu zdravstvene zaštite i njege naših igrača, a siguran sam da ćemo kroz naše ugovorene marketinške aktivnosti i datu povezanost sa brendom FK Sarajevo doprinijeti u još boljem tržišnom pozicioniranju ove renomirane zdravstvene kuće.”, izjavio je Damir Puzić, direktor odjela za marketing i komunikacije FK Sarajevo.

Članovi medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, također, zadovoljni su ozvaničenom saradnjom između Poliklinike Atrijum i FK Sarajevo.

"Saradnja sa Poliklinikom Atrijum je veliki korak naprijed kada je u pitanju medicinska usluga za igrače Fudbalskog kluba Sarajevo, obzirom da smo napravili jedan značajan iskorak u ovog segmentu.", kazao je doktor Senad Maksić, koordinator medicinskog tima Bordo kluba.

"Radit ćemo preglede prema standardima krovne kuće fudbala i to je za nas jako dobra stvar. Imati ćemo priliku za kompletne preglede i dugoročno praćenje zdravstvenog stanja naših fudbalera u smislu blagovremene prevencije.", dodao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut Sarajeva.

Fudbalski klub Sarajevo nakon ljekarskih pregleda, svoj put nastavlja na utakmicama pretkola Lige prvaka, gdje im osoblje Poliklinike Atrijum želi puno sreće i uspjeha.

Više informacija o našem novom sponzoru potražite na web stranici www.poliklinika-atrijum.ba


knjiga vremena-830x300