FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Gradski derbi: Prodaja ulaznica za navijače FK Sarajevo počinje u subotu

02.10.2015 u 13:16h

Gradski derbi: Prodaja ulaznica za navijače FK Sarajevo počinje u subotu

U sklopu 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo će u nedjelju, 4. oktobra tekuće godine, gostovati Željezničaru. Utakmica na stadionu "Grbavica" počinje u 15.30h.

Navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo namijenjeno je 2.000 ulaznica, a biti će, poput prethodnih sezona, smješteni na sjevernoj tribini stadiona "Grbavica". Prodaja ulaznica u organizaciji je domaćina utakmice, a ulaznice, po cijeni od 10 KM, moći će se kupiti u subotu, 3. oktobra, u periodu od 10 do 17 sati, te na dan utakmice u nedjelju, od 10 do 12 sati, u ulici Ferhadija, na prodajnom mjestu ispred Gradske tržnice. Želimo naglasiti da su za navijače Sarajeva predviđene posebne ulaznice, koje se razlikuju od ostalih ulaznica za sjevernu tribinu, te će se samo sa ulaznicama označenim za gostujuće navijače moći pristupiti dijelu tribine stadiona "Grbavica" namijenjenom za navijače našeg Kluba.

Obzirom na jake sigurnosne mjere prilikom organizacije utakmice, ovim putem obavještavamo naše navijače da će ispred stadiona biti postavljene predkontrole, a same kontrole prilikom ulaza biti će pojačane. Bez validne karte za utakmicu se neće moći prići stadionu "Grbavica", te ovim putem apelujemo na naše navijače da blagovremeno obezbijede svoju ulaznicu. Također, Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva navijače našeg Kluba na fer i sportsko navijanje, bez upotrebe pirotehničkih sredstava, te da svojim grlima i dlanovima podrže fudbalere u bordo dresovima na 106. gradskom derbiju koji se igra u nedjelju.

Ovu priliku želimo iskoristiti da se zahvalimo MUP-u Kantona Sarajevo kao i PU Novo Sarajevo na njihovoj spremnosti da ulože maksimalne, dodatne napore kako bi doprinjeli uspješnoj organizaciji utakmice sa aspekta bezbijednosti. Gradski derbi je istinski sarajevski brend, koji zaslužuje da zajedničkim snagama doprinesemo da utakmica opravda epitet fudbalskog spektakla. 


CLANSKE fb