FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"Knjiga vremena" - Održana promocija u Bordo Fan Shop-u

15.04.2015 u 15:25h

"Knjiga vremena" - Održana promocija u Bordo Fan Shop-u

U novootvorenom BORDO FAN SHOP-u u klupskim prostorijama, danas je održana promocija knjige "Knjiga Vremena", autora Enesa Sijarića, u izdanju Fudbalskog kluba Sarajevo.

Prisutnim medijima, na početku promocije, obratio se direktor odjela za marketing i komunikacije Fudbalskog kluba Sarajevo, Damir Puzić.

 "Izuzetno nam je drago da smo prepoznali i podržali njegov projekat. O samoj knjizi i svemu onome što je čini vrijednom će vam sve reći autor knjige. Moram istaći da nismo slučajno izabrali 15. april za ovu promociju, te na ovaj način želimo simbolično obilježiti i Dan Armije. "Knjiga Vremena" zaokružuje jedan period gdje upravo dolazi taj period agresije, te smo na ovaj način to željeli da dodatno simbolizujemo. Knjiga se može kupiti u oba Fan Shopa, te kod naših LBC partnera. Pozivam sve simpatizere da kupe knjigu jer neće požaliti.", kazao je Puzić.

Medijima se potom obratio i sam autor knjige, Enes Sijarić, kazavši sve pojedinosti u vezi sa samim djelom.

"Sama knjiga se sastoji od 650 stranica. Mislim da smo postigli jedan maksimum kvaliteta što se tiče tehničkog dijela. Samo djelo je rezultat višegodišnjeg kontinuiranog rada, koji se prije svega odnosi na sportski dio FK Sarajevo, KK Bosna i njihove vjerne navijače. U fokus su stavljeni sport i ljudi iz određenog perioda, od 1987. do 1995. godine u užem smislu. Svaki sportski događaj u knjizi prati validna statistika i autentične fotografije. Za sve fotografije smo otkupili autorska prava, a dosta njih nije ni objavljeno jer nije moglo sve stati. U knjizi je objavljeno oko 1400 fotografija, te se na neki način može reći da je ovo u neku ruku i monografija. Trudio sam se da ovo sve uradim na najbolji način i mislim da sam uspio. Moram se ovim putem zahvaliti i Fudbalskom klubu Sarajevo jer je stao iza ovog projekta.", rekao je Sijarić.

Fotografije sa današnje promocije pogledajte klikom na LINK.


Od 6. aprila tekuće godine, cijena "Knjige vremena" za aktivne članove FK Sarajevo iznosit će 140,00 KM, a u slobodnoj prodaji, svi oni koji nisu članovi FK Sarajevo, "Knjigu vremena" će od danas moći kupiti po cijeni od 190,00 KM. U sve cijene uključen je PDV.

Knjiga vremena je dostupna u oba BORDO FAN SHOP-a  (Maršala Tita 38b/ Bezistan), kod naših LBC partnera ŠahinpašićBuybook i Libris, te putem online Fan Shop-a Fudbalskog kluba Sarajevo na sljedećem linku: KNJIGA VREMENA.


knjiga vremena-830x300