FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"Knjiga vremena" - Počela predprodaja u Bordo Fan Shop-ovima!

22.02.2015 u 10:28h

"Knjiga vremena" - Počela predprodaja u Bordo Fan Shop-ovima!

Počela predprodaja! U ponudi Bordo Fan Shop-ova se zvanično nalazi ''Knjiga vremena'' autora Enesa Sijarića čiji je izdavač FK Sarajevo.

''Knjiga vremena'' sadrži preciznu i autentičnu hronologiju sa preko dvije stotine i petnaest uvrštenih sportskih događaja , koji se odnose na FK Sarajevo i KK Bosnu.

Za sve uvrštene sportske susrete, njih preko sto i osamdeset i pet fudbalskih i trideset košarkaških, objavljeni su precizni podaci o datumu, mjestu, rezultatu, broju gledalaca,sudijama, strijelcima, zvaničnim grbovima i navedenim sastavima oba tima. Najveći dio sportskih susreta je dodatno dočaran sa preko hiljadu i četiri stotine profesionalnih fotografija, odnosno autentičnim i najzanimljivijim detaljima sa terena i tribina tokom susreta.

Uvodni dio knjige obuhvata period od 1980 do 1985. godine, sadrži šesnaest fudbalskih utakmica FK Sarajeva različitog karaktera i protivnika kao što su Korvinul, Slavia, Hamburger i Anderlecht u okviru evropskih takmičenja, kao i prvenstvene sa timovima Željezničar, Velež, Hajduk, Dinamo i Crvena Zvezda. Detaljima sa proslave titule šampiona Jugoslavije na Koševu, te prigodnim osvrtom na lik i djelo rahmetli Asima Ferhatovića , završava se uvodni dio knjige .

Njen nastavak čini hronologija, objava sto i pedeset prvenstvenih, petnaest Kup i četiri memorijalne utakmice koje je FK Sarajevo odigralo od 2.8.1987 do 5.4.1992. godine. Također, u navedenom periodu je paralelno objavljeno dvadeset i devet košarkaških utakmica KK Bosna, kao i za FK Sarajevo, sa pratećim fotografijama i statističkim elementima za svaki susret. Također, hronološki je u nastavku obrađen period , izuzetno težak za kontinuitet FK Sarajeva i organizovanu navijačku grupu ''Horde zla'' , u vremenskom periodu od 5.4.1992. do okončanja barbarske opsade grada Sarajeva.

"Knjigu vremena"  po ekskluzivnoj cijeni od 130,00 KM možete kupiti u pretprodaji u oba Bordo Fan Shop-a. Predprodaja traje do 06.04.2015.

Od 6. aprila tekuće godine, cijena "Knjige vremena" za aktivne članove FK Sarajevo iznosit će 140,00 KM, a za narudžbu pet i više primjeraka, cijena iznosi 160,00 KM. U slobodnoj prodaji, svi oni, koji nisu članovi FK Sarajevo, od 6. aprila, "Knjigu vremena" moći će kupiti po cijeni od 190,00 KM. U sve cijene uključen je PDV.


FANSHOP PROMO-830x290