FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kompanija Unilever novi sponzor FK Sarajevo i FK Željezničar

05.04.2019 u 17:00h

Kompanija Unilever novi sponzor FK Sarajevo i FK Željezničar

Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar takmičarsku sezonu nastavljaju uz podršku brendova Rexona, Dovei Axe kompanije Unilever.

Unilever je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija čije proizvode, u rasponu od 400 postojećih brendova, dnevno koristi2 milijarde potrošača širom svijeta. Unilever, kako na globalnom nivou, tako i u Bosni i Hercegovini, djeluje kao društveno odgovorna kompanija koja u kontinuitetu podržava različite institucije, organizacije i pojedince.

Unilever u BiH već godinama pruža pomoć lokalnoj zajednici i uključuje se u sve važnije segmente društva kroz donacije, prijateljstva i sponzorstva. Prepoznajemo potrebe zajednice i dajemo svoj doprinos, te smo proteklih godina podržali rad SOS Dječijih sela, Sarajevo Film Festivala i drugih.U skladu s tim, odlučili smo se da narednih godinu dana sa brendovima iz oblasti lične njege, Rexona,Dove i Axe podržimo i fudbal", kazala je Selma Bajramović, Direktor kompanije Unilever za Bosnu i Hercegovinu.

  

Imati multinacionalnu kompaniju za partnera predstavlja veliko zadovoljstvo. Unilever je prepoznao značaj sporta u Bosni i Hercegovini, te opravdao pridjev društveno odgovorne kompanije. Sigurni smo da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, te da će dovesti do jačanja partnerskih odnosa“, istakla je Anela Potura rukovodilac marketinga FK Sarajevo.

 

Partnerstvo s respektabilnom kompanijom Unilever, svakako, predstavlja zadovoljstvo za naš Klub. Činjenica, da su postali dijelom Plave porodice govori u prilog njihovoj opredjeljenosti za pružanje podrške razvoju sporta a što je u skladu s njihovom misijom društveno odgovorne kompanije. Uvjereni smo da će naše partnerstvo odlikovati obostrano posvećen rad koji će u konačnici rezultirati dugoročnom i uspješnom saradnjom“, kazala je Amira Bajrović – Uzunović, voditeljica marketing odjela FK Željezničar.

Kompanija Unilever je na globalnom nivou sponzorisala Fudbalski klub Manchester United, Formulu 1, fudbaleraCristiana Ronalda, te trenutno su sponzori fudbalskih klubova Manchester City i Chelsea, tešpanske LaLiga-e.