FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Milkos prepoznao značaj Akademije FK Sarajevo - Ozvaničena saradnja sa novim partnerom

21.11.2017 u 10:08h

Milkos prepoznao značaj Akademije FK Sarajevo - Ozvaničena saradnja sa novim partnerom

Pored izvrsnih rezultata prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo u posljednjim sedmicama, ništa manje značajni i zapaženi nisu rezultati koje osvaruju omladinske selekcije Bordo kluba. U ovom trenutku, sve tri takmičarske selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, juniori, kadeti i pioniri, koje učestvuju u državnom takmičenju su sigurni lideri u svojim starosnim kategorijama. Pred rad na polju razvoja omladinskog fudbala, te usmjeravanja djece ka njihovim talentima, prepoznala je domaća kompanija Milkos.

Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio je saradnju sa kompanijom Milkos, sarajevskom mljekarom, koja će podržati Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo u svojim naporima da talentovane dječake iz čitave Bosne i Hercegovine razvije u kvalitetne ljude prije svega, te fudbalere, koji ravnopravno mogu konkurisati u seniorskom fudbalu.

„Kao mljekara okrenuta stvaranju stručnjaka iz vlastitih redova, drago nam je da se možemo ukljuciti u proces jačanja i pomoći omladinskom pogonu FK Sarajevo jer bez obzira na to da li će svi ti mladići uspjeti ostvariti uspjesne profesionalne karijere, sto im mi naravno želimo, smisao sporta je i u stvaranju moralnih, vrijednih i postenih mladih ljudi koji će biti na ponos FK Sarajevo, gradu i BiH. Primjera ljudskih veličina u Sarajevu je uvijek bilo mnogo, od Asima Ferhatovića do Zelimira Vidovića - Kelija i veoma smo ponosni da ćemo biti dio projekta u stvaranju novih imena koja će biti na čast Sarajevu. O prepoznavanju važnosti kupovine domaćih proizvoda bilo je mnogo govora i ovim putem nećemo to potencirati uz nadu da su sve te kampanje utjcaale na svijest potrošaća i da je važnost prepoznata. Nadamo se da će saradnja biti uspješna i da će dugo trajati.“, izjavio je Adin Fakić ispred kompanije Milkos.

Strateška saradnja sa Milkosom, vezana je isključivo za Akademiju Bordo kluba, te je Milkos pokazao još jednom svoju društvenu odgovornost, kao kompanija, koja u skladu sa svojim kapacitetima podržava sportske kolektive, koji se ističu svojim kvalitetnom radom i dobrim rezultatima.

"Koristim priliku da se zahvalim kompaniji Milkos što je prepoznala kvalitet rada u Akademiji FK Sarajevo i na odluci da istu podrže. Zahvaljujući izvrsnim rezultatima naših omladinskih selekcija, u prilici smo da ozvaničnimo i marketinšku saradnju sa jednom velikom domaćom kompanijom, čija podrška će itekako dobro doći našim mlađim selekcijama. Nadamo se i vjerujemo da će plod ove saradnje biti višegodišnje partnerstvu, u kojem će kako FK Sarajevo, tako i Milkos pronaći svoj zajednički poslovni interes.", poručila je Anela Potura, direktorica Marketinga FK Sarajevo nakon potpisivanja ugovora.

"Sarajevska mljekara Milkos osnovana je prije 65. godina i prepoznatljivi je dio našeg grada sa kojim je preživjela sva prethodna historijska dešavanja i iz svega izašla jača i bolja. Milkos je specifičan po tome što zaposljava veoma mlad, stručan kadar i daje priliku mladim ljudima, pa tako danas imamo 120 zaposlenih od kojih su najvećim brojem inžinjeri poljoprivredno-prehrambene tehnologije, ali i mašinski, elektroinžinjeri, veterinari, ekonomisti i pravnici kao i radnici sa srednjom stručnom smjerom tehničkih škola iz Sarajeva. Milkos sarađuje sa Veterinarskim i Poljoprivrednim fakultetima iz Sarajeva, a redovnu praksu obavljaju učenici srednjih poljoprivrednih škola u Sarajevu.“, dodao je Fakić.

Sarajevska mljekara Milkos osnovana je 1953g. i najstariji je prerađivač mlijeka i mliječnih prerađevina u BiH. Kvaliteta, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu prehranu pojedinca i porodice ključne su vrijednosti Milkosa. U svojom proizvodom lancu, Milkos kupcima nudi različite vrste mliječnih, prehrambenih proizvoda, poput mlijeka, gourta, različitih ukusnih sireva i namaza, a svakako, da svim našim navijačima i simpatizerima preporučujemo da konzumiraju proizvode naše domaće, sarajevske mljekare i partnera Akademije FK Sarajevo - MILKOS. 

Više informacija o našem partneru potražite na - http://milkos.ba/web/

skola_fudbala_HD