FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NS/FS BiH održao sastanke sa predstavnicima klubova.

23.07.2013 u 11:09h

NS/FS BiH održao sastanke sa predstavnicima klubova.

Fudbalski klub Sarajevo prisustovao je 16.7. i 18.7. sastancima u organizaciji NS/FS BiH. Administracija NS/FS BiH na čelu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, te direktorom takmičarskog odjela, Elmirom Pilavom upoznala je klubove sa obavezama prema Savezu, kao i prema sponzoru Premijer Lige, BH Telecomu.

Nakon sastanka, premijerligašima je uručeno po 25 "Nike" lopti sa kojima će biti igrane utakmice u sklopu nove sezone BH Telecom Premijer lige. U narednom periodu, kako ističu iz Saveza, klubovi će dobiti dodatan kontigent od 25 lopti.

U organizaciji Komiteta za stadione i bezbjednost, a u saradnji sa odjelom za licenciranje i takmičarskim odjelom NS/FS BiH, održan je seminar o bezbjednosti u Hotelu "Park" u Vogošći.

Učešće na seminaru uzeli su komesari za bezbjednost i oficiri za vezu sa navijačima klubova BH Telecom Premijer lige BiH. Predsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost, Žarko Laketa, te Nihad Hodžić i Adi Osmanović ispred odjela za licenciranje, upoznali su klubove sa njihovim obavezama pri organizaciji prvenstvenih utakmica za sezonu 2013/2014.

Fudbalski klub Sarajevo podržava inicijative NS/FS BiH, te će i dalje nastaviti obavljati sve svoje obaveze prema Savezu na profesionalnom nivou, kao što je bio slučaj i prošle takmičarske sezone. U neprestanoj komunikaciji sa navijačima, te zaštitarskom agencijom "Securitas", FK Sarajevo se nada da će i naredna sezona, 2013/14, proći kao i prošla, bez incidenata na stadionu "Asim Ferhatoavić-Hase".