FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Poliklinika Oxy i FK Sarajevo uspostavili saradnju

08.01.2019 u 15:00h

Poliklinika Oxy i FK Sarajevo uspostavili saradnju

Potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak saradnje između Poliklinike Oxy i  Fudbalskog kluba Sarajevo. Poliklinika Oxy je privatna zdravstvena ustanova sa osnovnom djelatnosti u oblasti hiperbarične i interne medicine.

 „Korištenje hiperbarične komore u sportskoj medicini pomaže pri bržem oporavku tijela nakon velikih fizičkih opretećenja i povreda. Povećanjem nivoa kiseonika u ćelijama poboljšava se cirkulacija krvi, povećavaju se odbrambene sposobnosti organizma, a ono što je važno kod traumatskih stanja jeste da se smanjuje zapaljenska reakcija tkiva. To su neki od razloga zašto je hiperbarična komora sastavni dio medicinskih tretmana prvotimaca Fudbalskog kluba Sarajevo“, rekao je član medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Mirza Marevac.

Hiperbarična oksigenska terapija podrazumjeva udisanje čistog oksigena u prostoru sa povišenim atmosferskim pritiskom. Na taj način u krv direktno dolazi oksigen koji pomaže borbi protiv različitih uzročnika bolesti i stimuliše određene supstance koje za krajnji cilj imaju izlječenje.

„Iza prvotimaca Fudbalskog kluba Sarajevo stoji tim ljudi koji brinu o njihovom zdravlju. U ostvarivanju dobrih sportskih rezultata veoma je važno da iza sebe imate kvalitetne partnere koji vam mogu pomoći u tome. Medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo prepoznao je važnost terapije kisikom kod naših prvotimaca, što smo sigurni da će uticati na igru i rezultate koje oni ostvaruju“, istakla je Anela Potura ispred FK Sarajevo.

Poliklinika Oxy smještena je u ulici Dobrinjske bolnice 16, a više informacija možete saznati klikom na LINK.