FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Predstavljena “Bordo” NovaVita

02.04.2019 u 15:00h

Predstavljena “Bordo” NovaVita

Na stadionu „Grbavica“ danas je predstavljena nova aktivnost u sklopu saradnje između kompanije PAK Centar i bh premijerligaških klubova FK „Željezničar“ i FK „Sarajevo“.

Naime, domaća kompanija PAK Centar u saradnji sa dva najpoznatija sportska kolektiva u Bosni i Hercegovini plasirala je na tržište zajednički proizvod. Riječ je o „Bordo“ i „Plavom“ pakovanju od 500g dobro poznatog osvježavajućeg napitka NovaVita. Ovaj vitaminski instant napitak visokog kvaliteta ukrašen je sa dobro poznatim grbovima sarajevskih kluba i predstavlja idealno osvježenje za sve navijače u nadolazećim toplim danima. Uz to, NovaVita je omiljena i među sportistima obzirom na njemu nutritivnu vrijednost.

„Pokrenuli smo co-branding kampanju i proizvod sa naša dva najpoznatija kluba. Ova aktivnost zapravo je nastavak saradnje sa FK Željezničar i FK Sarajevo. NovaVita je već trinaest godina prisutna na Bh. tržištu i kvalitet našeg proizvoda se gleda kroz visoke standarde i dobivene certifikate. Vjerujemo da će „Bordo“ i „Plava“ Nova Vita naći svoje mjesto u domovima svih sportskih zaljubljenika“, rekao je povodom saradnje marketing menadžer  Nermin Brdarić ispred kompanije PAK Centar.

"Brendirani proizvod Nova Vita sa grbom FK Sarajevo je nova ideja nastala kroz saradnju našeg kluba i domaće kompanije PAK Centar koja je prepoznala važnost bh. fudbala i snagu koju ima naš grb. Kompanija PAK Centar je član Bordo porodice još od 2012. godine i želimo im se zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj saradnji", istakla je Anela Potura rukovodilac marketinga FK Sarajevo. 

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su i igrači oba sarajevska kluba, koji su degustirali NovuVitu. Naravno, svaki probao napitak iz pakovanja u bojama svog omiljenog kluba. Nova Vita je najprodavaniji proizvod i zastupljen je u svim većim trgovačkim lancima u BiH, a samim tim i u Kantonu Sarajevo.