FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Predstavnici Seata u posjeti FK Sarajevo

07.02.2020 u 13:00h

Predstavnici Seata u posjeti FK Sarajevo

Jučer je u prostorijama Fudbalskoh kluba Sarajevo organizovana posjeta predstavnika Seata. Krajem prošle godine ozvaničen je početak saradnje španskog brenda i FK Sarajevo kroz koju su svi igrači i stručni štab zadužili službena auta. 

SENAD JAHIĆ: “Željeli smo da dignemo klub na jednu stepenicu više iznad onoga što imaju drugi klubovi u državi. Mislim da je ovim potezom Sarajevo pokazalo da je lider i vodeći klub, kako na tabeli, tako i u ostalim stvarima koje se dešavaju oko kluba. Mi klub ne gledamo samo u smislu prvog tima, nego kao jedno veliko udruženje u kojem treba napraviti iskorak u svakom smislu. Želimo da Sarajevo bude klub prema evropskim standardima”. 

 

"Nama je zadovoljstvo što možemo biti dio uspješne priče sa kolektivom kao što je FK Sarajevo. S naše strane su uloženi maksimalni napori kako bismo proizvode približili klubu i na taj način praktički smo omogućili kupovinu modela Seat Mii po izrazito povoljnim uslovima u kontekstu saradnje i budućih nekih odnosa koji mogu da se proširuju. FK Sarajevo je ovim, svakako, željelo da podigne nivo jednog fudbalskog kolektiva i sama inicijativa je potekla s njihove strane", istakao je Senad Trnka, brend menadžer Seata. 

 

"Saradnja sa FK Sarajevo je izuzetan poduhvat za Seat. Radi se o velikom sportskom brendu i jednom od najboljih klubova u BiH. Fudbal je popularan u BiH, Sarajevo je kao klub popularan, tako da se sve fino uklapa u našu priču", rekao je Ulf Dieckkerman, regionalni menadžer Seata. 

Foto: sportsport.ba