FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Preporuka za zdravu i kvalitetnu ishranu | Visokoproteinski hljeb iz Velepekare KLAS d.d. Sarajevo​

25.07.2017 u 22:02h

Preporuka za zdravu i kvalitetnu ishranu | Visokoproteinski hljeb iz Velepekare KLAS d.d. Sarajevo​

Visokoproteinski hljeb proizveden je od sojinog brašna i pšeničnih mekinja, sa sjemenkama lana, susama, suncokreta, zobenih i ječmenih pahuljica.

www.klas.ba

visokoproteinski hljeb za TV SA

„Mekinje i sjemenke obezbjeđuju ovom hljebu značajne količine biološki aktivnih nutrijenata vitamina i mineralnih materija. Prehrambena vlakna ovaj hljeb čine vrlo značajnim za zdravlje probavnog trakta i crijeva, ubrzavaju varenje hrane i iskorištavanje nutrijenata, hrane dobre bakterije koje su značajne za zdravlje crijeva. Nezasićene masne kiseline omega-3 čuvari su našeg srca, djeluju protuupalno, utječu na zdravlje mozga“, kaže prof. nutricionista Suada Karić.

Proteinski hljeb je idealan za sportiste, vegetarijance i sve koji žele reducirati količinu unesenih ugljikohidrata i zdravije se hraniti.

Samo tri kriške ovog hljeba mogu zadovoljiti 30 posto dnevne potrebe za proteinima, i 20 posto ukupne potrebe za vlaknima. Visokoproteinski hljeb ima nisku energetsku vrijednost, jer ne sadrži dodatne šećere. Bogat je izvor i omega-3 masnih kiselina, pa ima još značajniji utjecaj na zdravlje.

visokoproteinski hljeb1