FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo u subotu dočekuje Novi Pazar na stadionu Veleža u Vrapčićima

08.10.2015 u 21:26h

Sarajevo u subotu dočekuje Novi Pazar na stadionu Veleža u Vrapčićima

U subotu, 10. oktobra 2015. godine, Fudbalski klub Sarajevo odigrat će međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv člana srbijanske Super lige, ekipe FK Novi Pazar. Obzirom da izabranici Miodraga Ješića borave na kratkim pripremama u Čitluku u toku reprezentativne pauze u domaćem prvenstvu, utakmica između Sarajeva i Novog Pazara biti će odigrana na stadionu Veleža u Vrapčićima, a ista počinje u 15 sati.

Za gledaoce u subotu biti će otvorena centralna tribina “Sjever” stadiona Vrapčići, te ulazi “A” i “B” na istoj. Ulaznice po cijeni od 5 KM moći će se kupiti na prodajnom mjestu na samom stadionu, a kapije se otvaraju u 14 sati, odnosno jedan sat uoči prvog sudijskog zvižduka. Za vlasnike godišnjih ulaznica za sezonu 2015/16 i aktivnih bijelih članskih kartica našeg kluba, ulaz na pomenutu tribinu stadiona biti će besplatan.

Fudbalski klub Sarajevo se ovom prlikom zahvaljuje svom sportskom prijatleju, Fudbalskom klubu Velež Mostar, na bezuslovnom ustupanju i korištenju stadiona u Vrapčićima za potrebe odigravanja pomenute prijateljske utakmice kao i pruženoj pomoći pri organizaciji navedene utakmice. Također, želimo istaći da pozdravljamo inicijativu Veleža da prihod ostvaren od prodaje ulaznica bude uplačen na račun Crvnenog krsta i usmjeren za pomoć izbjeglicama iz Sirije.

Naš Klub ovim putem poziva sve zaljubljenike u Bordo boju, te ljude dobre volje da dođu u subotu na stadion u Vrapčićima, uživaju u zanimljivoj fudbalskoj utakmici između Sarajeva i Novog Pazara i kupovinom ulaznica pomognu realizaciju prethodno navede humanitarne akcije FK Velež Mostar.


CLANSKE fb