FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"TheSun", dnevne novine iz Malezije, novi medijski partner FK Sarajevo!

25.08.2014 u 08:50h

 "TheSun", dnevne novine iz Malezije, novi medijski partner FK Sarajevo!

Malezijske dnevne novine, "The Sun", novi su medijski partner Fudbalskog kluba Sarajevo.

Najčitaniji dnevni list u Maleziji na engleskom jeziku, čiji tiraž doseže i više od 305.000 primjeraka, od sada, svim svojim čitaocima omogućit će i da pročitaju više aktuelnosti iz bordo kluba.

Izdavač lista "TheSun" je Sun Media Corporation Sdn Bhd, koja je članica Berjaya Media Berhard, jednog od odjela Berjaya grupacije, čiji je osnovač većinski vlasnik upravljačkih uloga u skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan.

Novine "TheSun" dostupne sve od ponedjeljka do petka, svakim danom, osim državnih praznika.

Od svog nastanka, 1. juna 1993. godine, "TheSun" je osvojio i nekoliko značajnih nagrada i priznanja, kao što je nagrada za promociju Agents Malaysia (4As), Medijski partner godine (2004/2005), Medijska nagrada Malezije 2005.

U 2007. godini, "TheSun" uspio je dostići veliko dostignuće, kada su tri novinara pomenutog lista dobili nagradu Društva izdavača Azije (SOPA), čije je sjedište u Hong Kongu. Nagrada SOPA-a u Aziji, jednaka je Pulicerevoj nagradi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Osim navedenih, "TheSun" osvojio je još nekoliko značajnih nagrada u slobodnom pisanju, novinarstvu, istraživačkom novinarstvu i mnoge druge.

Detaljnije o novom medijskom partneru Fudbalskog kluba Sarajevo možete saznati na: - http://www.thesundaily.my/