FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Važne informacije za navijače FK Sarajevo pred meč sa Atalantom – nabavite svoju ulaznicu prije dolaska na stadion !

01.08.2018 u 16:36h

Važne informacije za navijače FK Sarajevo pred meč sa Atalantom – nabavite svoju ulaznicu prije dolaska na stadion !

Fudbalski klub Sarajevo želi upoznati navijače sa vrlo važnim tehničkim informacijama uoči sutrašnje utakmice 2. Pretkola Evropa lige protiv Atalante koja se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:15 sati.

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” se otvaraju u 18:15 sati. Fudbalski klub Sarajevo preporučuje svim svojim navijača na zapadnoj, sjevernoj i istočnoj tribini da na sutrašnju utakmicu dođu u obilježjima kluba, u BORDO i BIJELIM bojama, dresovima, majicama, šalovima i ostalim rekvizitima.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" biti potpuno zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska.

Za gledaoce sa BORDO VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta "Zehra Mujdović", kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu. Parking ispred dvorane Zetra biće zatvoren jer će tamo biti fan zona za navijače Atalante dok je veliki parking ispred stadiona zatvoren po instrukcijama policije.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje svoje navijače da se pridržavaju prethodno navedenih uputa, te da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, obzirom na izuzetno velike kazne UEFA-e u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera.

INFORMACIJE O ULAZNICAMA:

ČETVRTAK (02.08.2018) 

FAN SHOP Maršala Tita od 8 do 18 sati

FAN SHOP Bezistan od 8 do 18 sati

Prodajno mjesto Tržnica Markale od 9 do 19 sati

Prodajno mjesto Skenderija od 9 do 17 sati

Ljetni market BBI centar od 10 do 19 sati

Na dan utakmice na platou ispred stadiona Asim Ferhatović Hase biće moguća kupovina ulaznica na samo jednom prodajnom mjestu, na velikom parkingu ispred istočne tribine. Zbog te činjenice svim navijačima preporučujemo da svoju ulaznicu nabave ranije kako bi izbjegli gužvu na blagajni ispred stadiona.