FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Visit Malaysia kao generalni sponzor FK Sarajevo u sezoni 2013/14

13.08.2013 u 16:43h

Visit Malaysia kao generalni sponzor FK Sarajevo u sezoni 2013/14

Tan Sri Vincent Tan je ispunio svoje obećanje dato rukovodstvu Fudbalskog Kluba Sarajevo, obezbjeđujući generalno sponzortstvo VISIT MALAYSIA za sezonu 2013/14.

Većinski vlasnik Cardiff City FC, Tan Sri, zajedno sa direktorom kluba Simonom Limom, nedavno je posjetio glavni grad Bosne i Hercegovine, kada je potpisan i memorandum o saradnji dva kluba, a što će uskoro biti ozvaničeno i potpisom zvaničnog ugovora o saradnji FK Sarajevo i Cardiff City FC.

Govoreći o novom sponzorskom ugovoru, Tan Sri Vincent Tan je rekao:

- "Osjećam da je moja obaveza da promovišem Maleziju gdje mogu i kada mogu. Jedan od osnovnih razloga za ovaj sponzorski ugovor, pored pomoći Fudbalskom Klubu Sarajevo da nastavi svoj rast, jeste da promovišemo prijateljske odnose između Malezije i Bosne i Hercegovine."

FK Sarajevo je najbolje rangirani klub iz BiH u UEFA-i, te jedini punopravni član ECA-e - Evropske asocijacij Klubova. FK Sarajevo je osvajač četiri šampionske titule u svojoj 66-godišnjoj tradiciji, dvije u šampionatu bivše Jugoslavije i dvije u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

- "Svi mi u FK Sarajevo smo jako sretni zbog realizacije ovog dogovora." - kazao je Dino Selimović, 32-godišnji generalni direktor FK Sarajevo.

- "Intenzivno smo radili u protekle dvije godine da klub unaprijedimo, kako bi ga doveli na jedan moderan, poslovno orijentisani nivo. Pomoć g. Tan Sri Vincenta Tana će nam sigurno dosta pomoći, jer smo razgovarali o velikim planovima za naš klub, ali i za mlade igrače iz Bosne i Hercegovine." - dodao je Selimović.