FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Vitinka novi partner FK Sarajevo, energetsko piće “Rooster” pokrovitelj sarajevskog derbija

11.04.2018 u 14:38h

Vitinka novi partner FK Sarajevo, energetsko piće “Rooster” pokrovitelj sarajevskog derbija

Kompanija “Vitinka” i Fudbalski klub Sarajevo službeno potvrđuju potpisivanje ugovora o saradnji. Bordo klub tako je dobio novog partnera, a ova renomirana kompanija iskazala je svoju snažnu društvenu odgovornost i želju da podrže vrhunski sport u skladu sa svojim kapacitetima.

Fokus saradnje između “Vitinke” i FK Sarajevo bit će usmjerena na promociju novog proizvoda pomenute kompanije. Naime, novo ime u asortimanu “Vitinke” je energetsko piće “Rooster”, koje podiže energetski balans i predstavlja inspiraciju i dodatnu snagu ljudima koji mnogo rade, uče i onima koji su stalno u pokretu. Iz Vitinke istiću da se nadaju da će novo energetsko piće “Rooster” biti popularno, naročito među mladima, a njegove karakteristike su odličan ukus i vrhunski kvalitet.

“Ugovor sa FK Sarajevo kao jednim od najstarijih i najuspješnijih klubova u državi je početak naše uspješne saradnje i to sa Vitinkinim najnovijim brendom, energetskim napitkom Rooster koji će im pružiti novi snažan izvor energije.FK Sarajevo definitivno dobija dugoročnog i pouzdanog partnera i želimo da zajedno u godinama koje slijede nižemo sportske uspjehe kao i do sada. Vitinka je oduvijek pomagala razvoj sporta i bodrila sportiste  na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Mi ćemo se kao kompanija i dalje radovati uspjesima koje postižu sportisti  i bićemo pouzdan partner svim mladim ljudima koji se bave sportom i žele da ostvaruju vrhunske rezultate”, izjavio je ovo prilikom potpisivanja ugovora Mirko Savić, direktor marketinga kompanije "Vitinka".

Upravo će brend “Rooster” biti pokrovitelj gradskog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar, koji je na rasporedu u nedjelju, 15.4. sa početkom u 16.30 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Fudbalski klub Sarajevo istiće svoje zadovoljstvo sklopljenom saradnjom, te kompaniji “Vitinka” i njihovom brendu “Rooster” želi čestitati na pristupanju velikoj Bordo porodici, okupljenoj oko našeg kluba.

FB_vizual_05LzP-derbi