FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

"Disciplina je sve"

27.07.2018 u 13:42h

"Disciplina je sve"

Husref Musemić po povratku iz Reggio Emilije

"Nisam igračima ništa posebno imao reći na poluvremenu. Kazao sam im da smo i prvo poluvrijeme odigrali dobro i da treba samo nastaviti tako", kazao je Husref Musemić po povratku iz Reggio Emilije gdje je Sarajevo odigralo jednu od najvećih utakmica u posljednjih desetak godina.

 

"Mislim da je ova utakmica bitna da se nauči kako uz maksimalnu disciplinu može da se igra protiv svakog i da tek tada može doći do izražaja individualni i ekipni kvalitet. Nije bitno igrate li protiv boljih ili slabijih ekipa uvijek se treba dati maksimum i biti disciplinovan. Pa evo to nam je i posljednje Svjetsko prvenstvo pokazalo. Mi ovu utakmicu sada trebamo da zaboravimo i okrenemo se Premijer ligi gdje već zaostajemo. Pobjedom u nedjelju tek bi imali idealnu sliku pred revanš s Atalantom u četvrtak."

Musemić je imao osmjeh na licu kada je sletio avion sa ekspedicijom Sarajeva na aerodrom. Isti onaj kao poslije zadnjeg sudijskog zvižduka. Ipak bilo je i teških trenutaka tokom meča.

"Najgore mi je bilo kad smo primili drugi gol jer je to stvarno bilo naivno. A onda još gore mi je bilo kada sam vidio sedam minuta da je nadoknada. Ne znam je li toliko trebalo biti."

 

Izvor: www.sportsport.ba