FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Intervju: Haris Duljević, kapiten FK Sarajevo

04.01.2016 u 11:04h

Intervju: Haris Duljević, kapiten FK Sarajevo

Teško je izdvojiti najsretniji trenutak, jer svaka utakmica, pobjeda i gol ima veliki značaj i donosi određene emocije. Osvajanje titule mi je ogromna motivacija za veće ciljeve, rekao je veznjak aktuelnog prvaka BiH, Haris Duljević u razgovoru za dnevni list OSLOBOĐENJE.

Iza 22-godišnjeg veznog fudbalera Sarajeva Harisa Duljevića je uspješna 2015. u kojoj je došao do prvog trofeja u igračkoj karijeri, osvojivši titulu šampiona BiH. U finišu prošlog prvenstva povrijeđen je u pobjedi nad Zrinjskim sa 1:0, da bi u jesenjem dijelu ove sezone kao kapiten bio jedan od najboljih fudbalera tima sa Koševa.

Duljević je majstorskim potezima, od kojih se izdvaja pogodak protiv Travnika (4:0) na domaćem terenu u 17. kolu, kada je iz mrtvog ugla pogodivši mrežu izmamio ovacije pristalica bordo boje, pokazao da će u nastavku sezone biti jedna od uzdanica šefa stručnog štaba tima sa Koševa Miodraga Ješića.

Nezaboravna sreća

Šta Vam je značilo osvajanje naslova prvaka BiH sa bordo sastavom u prošloj sezoni?

Sigurno je jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu i fudbalskoj karijeri. Osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine sa bordo družinom je nešto nezaboravno, prvenstveno zbog toga što smo pokazali da smo najjači u državi u sportskom dijelu i zaslužujemo prvo mjesto. Veoma sam sretan što sam dio bordo priče i što sam u pravom periodu potpisao ugovor za Sarajevo, rekao je Duljević.

Da li je to najsretniji trenutak u igračkoj karijeri, ili biste izdvojili nešto drugo?

Teško je izdvojiti najsretniji trenutak, jer svaka utakmica, pobjeda i gol ima veliki značaj i donosi određene emocije. Osvajanje titule mi je ogromna motivacija za veće ciljeve.

Kako ocjenjujete plasman Sarajeva na peto mjesto u jesenjem dijelu prvenstva?

Puno je faktora uticalo na sadašnju poziciju. Nismo zadovoljni što želimo popraviti u proljetnom dijelu prvenstva.

Očekujete li bolje igre ekipe na proljeće kada slijedi borba za trofeje u dva domaća takmičenja?

Naravno. Prije svega, želimo da odradimo što je bolje moguće zimske pripreme na koje smo maksimalno fokusirani. Ako odradimo dobre pripreme, vjerujem da će rezultati na proljeće biti bolji. Naša namjera i filozofija su jasne. Želimo odbradovati navijače dobrom igrom.

Ko su glavni kandidati za prvo mjesto u BH Telecom Premijer ligi?

Prvi dio sezone pokazao je ko su kandidati za sami vrh, a to su timovi koji se nalaze u gornjem dijelu tabele. Biće neizvjesno i ne bih izdvojio nijedan tim.

Kako gledate na to što ste kapiten aktuelnog šampiona naše zemlje?

Biti kapiten Sarajeva jedan je od najboljih poklona koji sam mogao dobiti. Zahvalan sam klubu i stručnom štabu na ukazanom povjerenju, a ja se trudim da opravdam povjerenje svih onih koji su odlučili da nosim kapitensku traku i nadam se da ga neću iznevjeriti.

Fokusiran na pripreme

Ostajete li u timu sa Koševa pošto ste kvalitetnim igrama u finišu jeseni privukli pažnju inostranih ekipa?

Ne želim komentarisati bilo kakve špekulacije vezane za transfer. Presretan sam u Sarajevu i fokusiran isključivo na nadolazeće pripreme, odgovorio je Duljević.

Razgovarao: Zlatan Rašidović, OSLOBOĐENJE

Neka bordo porodica bude složna

Koja je novogodišnja poruka kapitena Sarajeva navijačima?

Želim najprije puno zdravlja i sreće svim simpatizerima. Vjerujem da će nas podržavati i biti uz nas na proljetnim utakmicama. Želim da bordo porodica bude složna i da zajedničkim snagama ostvarimo ciljeve.


HIFA-HD (1)