FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić: Odgovornost je na stručnom štabu i igračima

22.03.2018 u 14:00h

Musemić: Odgovornost je na stručnom štabu i igračima

FK Sarajevo prolazi kroz nezgodan period nakon samo jedne pobjede u nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posljednji poraz od Radnika u Bijeljini zadao je nove glavobolje Husrefu Musemiću koji preuzima krivicu.

Piše: Dnevni Avaz

“Dešava mi se da se probudim noću i pitam šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener. Imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda… Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo na nas, ali život nije stao”, istakao je Musemić otvoreno za Dnevni avaz.

“Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima. U krizi smo, nedosatje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika”, istakao je iskreni trener Sarajeva.

Donedavno, sve je izgledalo obećavajuće za navijače Sarajeva, a nakon priprema u Antaliji sve se promijenilo, kao i zaostatak za vodećim ekipama.

“Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Hebibović se povrijedio protiv Slobode. Sve su to bitni igrači za naš tim”, rekao je Musemić i priznao greške stručnog štaba.

“Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentisali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga, loša serija. Nažalost, bio sam u pravu”, dodao je trener Sarajeva.

Husref Musemić ističe da mu je najviše žao navijača koji su podijeljeni.

“Žao mi je navijača. Ne govorim to tek tako, nego zaista iskreno. Na Koševu sam, naravno sa prekidima, još od 1979. godine. Nije to malo. Poručujem im da ćemo u preostalih osam kola pokušati biti mnogo bolji”.

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.

“Kad su u pitanju igrači pristigli u prelaznom roku, moram naglasiti da sam ja insistirao da im ugovori traju do kraja prvenstva, nakon čega treba sjesti za stol i vidjeti ko je zadovoljio, a ko ne. Aleksandar Šofranac i Emir Halilović su imali solidne nastupe, Ljuban Crepulja ima potencijal, dok je Marjan Altiparmakovski došao potpuno nespreman. Često s njim razgovaram, on mi uvijek kaže da je zadovoljan prijemom i statusom, ali još nisam dobio odgovor kad će pružiti igru na potrebnom nivou. Svjesno sam pustio Pericu Ivetića i Sašu Novakovića, kako bi mnogo veću minutažu imali Alen Mustafić i Nihad Mujakić, igrači iz naše Akademije”, zaključio je trener Sarajeva.