FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pidro: Hvala stručnom štabu i saigračima, velika je stvar biti dio FK Sarajevo

20.07.2018 u 15:57h

Pidro: Hvala stručnom štabu i saigračima, velika je stvar biti dio FK Sarajevo

Šef struke FK Sarajevo Husref Musemić na sinoćnjem revanšu protiv armenskog Banantsa (3:0) odlučio je šansu pružiti i 20-godišnjem Selmiru Pidri. 

Nekadašnji kapiten juniora bordo tima jedno vrijeme je proveo i na posudbi u federalnom prvoligašu Bosni iz Visokog, a Musemić je sinoć odlučio da ga uvrsti u prvih 11 te je ovaj mladi nogometaš tako upisao svoj prvi zvanični nastup u dresu bordo tima.

Pidro se Musemiću odužio kvalitetnom partijom, a publika na Koševu je ovog lijevog beka nagradila velikim aplauzom.

Skromni, ali vrijedni mladić iz Bugojna, pokazao je u duelu protiv Armenaca da struka Sarajeva na njega svakako treba obratiti pažnju.

"Hvala Bogu sve je prošlo odlično. Hvala stručnom štabu što mi je pružio priliku, izaći na Koševo pred naše navijače je velika stvar, kao i uopšte biti dio FK Sarajevo", jasan je Pidro u razgovoru za SportSport.ba.

"Bilo je pozitivnog pritiska, ali ja sam zadovoljan. Adrenalin je proradio u meni, kako je vrijeme odmicalo bilo mi je sve lakše i lakše igrati. Stariji igrači su nam velika podrška, oni su tu da nam pomažu, da nas ohrabre ukoliko pogriješimo, a to svakako puno znači".

Svakako da će mu veliki motiv za rad u narednom periodu biti sinoćnja utakmica.

"Definitivno. Probudilo je to još veću želju u meni i naravno da ću nastaviti sa radom i truditi se da dobijem minutažu i u narednom periodu".

Husref Musemić je na press konferenciji čestitao posebno mladim igračima koji su opravdali njegovo povjerenje, a Pidru smo pitali kako je izgledao razgovor sa uvijek temperamentnim Musemićem poslije meča.

"Bravo momci, bile su njegove riječi. Čestitao nam je i puno mu hvala", dodao je Pidro u razgovoru za SportSport.ba.