FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Resić: Osjećaj je nevjerovatan, pogodak posvećujem djevojci

20.07.2018 u 10:49h

Resić: Osjećaj je nevjerovatan, pogodak posvećujem djevojci

Vjerovatno nikada ni sanjao nije Živiničanin Ševkija Resić da će 19.07. na Koševu u dresu seniorskog tima FK Sarajevo postići pogodak i na noge podići hiljade navijače te zaraditi ovacije. 

Resić je to učinio u duelu protiv armenskog Banantsa (3:0), a pogodak da je za samo četiri minute bivši juniora kluba sa Koševa postigao pogodak zvuči fenomenalno. Saigrači su mu nakon meča čestitali, a dobio je i pohvale Husrefa Musemića koji je i tokom priprema u više navrata istako da je Resić dragulj na kojeg treba obratiti pažnju.

Jutro nakon utakmice Resić nije imao puno odmora. Već u deset sati Musemić je zakazao novi trening, a mladi fudbaler javio se za SportSport.ba te otkrio svoje prve dojmove nakon sinoćnje utakmice.

"Bio sam presretan što sam dobio priliku te zabio i pogodak. Osjejćaj je nevjerovatan, teško je sada to opisati nekim riječima. Sanjao sam naravno da zaigram u dresu prvog tima na Koševu i to se desilo sinoć", priča Resić.

Emocije su ga preplavile nakon pogotka, a otkrio je i kome je posvetio prelijepi pogodak.

"Djevojci".

Pohvale je uputio svima u klubu.

"Sigurno da će mi ovo biti motiv za još bolji i uporniji rad. Želim se zahvaliti šefu Musemiću koji mi je ukazao povjerenje i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Na meni je da radim. Svakako hvala i starijim igračima, svi su posebno nas mlade sjajno prihvatili, počevši od kapitena Velkoskog pa do ostalih. Hvala im na tome, to nam puno znači", dodao je 18-godišnjak koji je sinoć na terenu proveo 22. minute.

izvor: www.sportsport.ba