FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Danas protiv Širokog Brijega

28.08.2019 u 12:00h

Danas protiv Širokog Brijega

Sarajevo danas igra zaostalu utakmicu 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega. Bordo tim je do sada odigrao 50 utakmica protiv NK Široki Brijeg, ostvarivši ukupno 19 pobjeda, 9 remija i 22 poraza uz gol razliku 60:55. 

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

Posljednji duel odigran je 15. maja 2019. godine u okviru revanš utakmice finala Kupa BiH, gdje je Bordo tim izgubio rezultatom 1:0, ali je zahvaljujući rezultatu iz prvog susreta 3:0 postao osvajač Kupa BiH za sezonu 2018/19. 

Dženis Ćosić: "Čeka nas teška i zahtjevna utakmica na Pecari. Oni, kao i mi imaju problema sa povredama. Što se tiče ekipe vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, uspjeli smo se odmoriti i osvježiti. Atmosfera između igrača je pozitivna, što je jako važno kada je raspored ovako težak. Svaki igrač je do sada dokazao da je kvalitet i da može uspješno odgovoriti na zadatke koji mu se postave".

Susret četvrtog kola PLBiH na rasporedu je danas 28. avgusta u 20 sati na stadionu Pecara uz direktan prijenos na Moja TV platformi.