FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Danas utakmica protiv FK Radnik

27.04.2019 u 11:00h

Danas utakmica protiv FK Radnik

Nakon pobjede na domaćem terenu protiv FK Mladost rezultatom 2:0, ekipu FK Sarajevo danas očekuje meč  29. kola BH Telecom Premijer lige protiv ekipe FK Radnik iz Bijeljine.

Ove dvije ekipe u tekućoj sezoni sastali su se dva puta, a u obje utakmice pobjedu su ostvarili domaćini. U 1. kolu FK Radnik je u Bijeljini pobijedio rezultatom 2:1, a jedini strijelac za Bordo tim bio je Haris Handžić u 69. minuti. U drugoj utakmici u okviru 12. kola uspješnija je bila ekipa FK Sarajevo koja je golovima Velkoskog (10') i Handžića (76') ostvarila pobjedu rezultatom 2:1.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Šabanović, Crepulja, Hebibović, Halilović, Stanojević, Kapić, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Šišić, Lazić, Mujakić, Rahmanović, Tatar, Dupovac i Kurdić.

U prošlom kolu Sarajevo je pobijedio Mladost 2:0, dok je Radnik ostvario gostujuću pobjedu u Gabeli protiv GOŠK-a rezultatom 1:2.

MUHAMED DŽAKMIĆ:Očekuje nas teška utakmica s obzirom da je Radnik jako kvalitetna ekipa i ove polusezone igraju zaista dobro. Mi smo spremni, a nakon pobjede protiv Mladosti smo motivisani da napravimo još jedan pozitivan rezultat, te se nadamo da ćemo u tome i uspjeti.“

Utakmica FK Radnik - FK Sarajevo igra se na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 17 sati uz direktan prijenos na MOJA TV platformi.