FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Dupovac najavili utakmicu protiv FK Radnik

28.09.2018 u 12:45h

Musemić i Dupovac najavili utakmicu protiv FK Radnik

FK Sarajevo će sutra 29.09. u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti FK Radnik, a tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Amer Dupovac koji je u srijedu na utakmici protiv NK Široki Brijeg upisao 140. nastup u Bordo dresu.

HUSREF MUSEMIĆ:  “Ritam je žestok, a sutra igramo kući i favoriti smo. Igramo protiv ekipe koja zna i hoće da igra, a u posljednje četiri utakmice dva puta su nas pobijedili. Neće biti nimalo lako, a što se tiče igračkog kadra svi su u konkurenciji, osim možda jednog igrača. Teško je igrati protiv ekipa koje igraju zatvoreno, a Radnik voli da igra. Sigurno će se tako postaviti i na Koševu. Moramo biti strpljivi i pametni i sigurno možemo doći do gola.”

U nastavku, Musemić je dodao:

“Nisam zadovoljan bodovnim učinkom. Trebali smo imati četiri ili pet bodova više, ali ima još da se igra. Želimo igrati na dva fronta, a maj je daleko.”

AMER DUPOVAC: “Kao što je šef rekao pred nama je teška utakmica protiv Radnika koji nam je dužnik iz prvog dijela sezone. Atmosfera u ekipi je dobra i svi jedva čekamo utakmice, iako je raspored zgusnut”,

Utakmica FK Sarajevo – FK Radnik igra se od 20h uz direktan prijenos na BHT1.