FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Handžić najavili meč protiv OFK Sloga

09.04.2019 u 10:15h

Musemić i Handžić najavili meč protiv OFK Sloga

Ekipu Sarajeva sutra očekuje revanš susret polufinala Kupa BiH protiv Sloge. Tim povodom održana je press konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Haris Handžić.  

HUSREF MUSEMIĆ: „Polufinale Kupa, to je nešto veliko. Bez obzira na naš rezultat iz prve utakmice, svi igrači će biti maksimalno ozbiljni i fokusirani. Sutra naši juniori igraju polufinale Kupa, pa ćemo vidjeti sa Uščuplićem ko će od njih konkurisati. Šabanović je povrijeđen, rezultat nam daje pravo da smo to završili, ali želimo igrati dobro, maksimalno i profesionalno od prve do posljednje minute. Cruz i Crnički još nisu registrovani, pa zbog toga nisu u konkurenciji”.

/

U prvom susretu Bordo tim je golovima Rahmanovića, Handžića, Velkoskog i Šišića ostvarila pobjedu od visokih 1:4.

“Da je Široki najteži, svaki je najteži na svoj način. Moramo rotirati, dati šansu igračima koji su manje igrali i mislim da ne bi trebao biti upitan. Mogu igrači biti upitni kako će odigrati i kako će meni dati sliku u kakvom su stanju jer u utakmici protiv Širokog nećemo imati Rahmanovića i Stanojevića zbog kartona i kroz ovu utakmicu će imati šansu da se nametnu”, dodao je Musemić.

/

HARIS HANDŽIĆ: “Kao što je rekao šef, moramo biti maksimalno oprezni, ponoviti igru iz prve utakmice. Nadamo se dobrom rezultatu i plasmanu u finale”.

Revanš susret ½ finala Kupa BiH na rasporedu je sutra u 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan prijenos na Arena Sport kanalu.