FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Hebibović najavili meč protiv FK Sloboda

19.10.2018 u 11:45h

Musemić i Hebibović najavili meč protiv FK Sloboda

FK Sarajevo će sutra, u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu FK Sloboda. Tim povodom održana je press konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić I prvotimac Anel Hebibović.

HUSREF MUSEMIĆ: "Nadam se da smo pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili i odmorili. Imamo puno veći fond igrača na raspolaganju. Sloboda je ekipa koja u posljednje vrijeme igra dobro, čvrsto i agresivno, primaju malo golova, daju malo golova, igraju na rezultat, ali mi ako budemo na našem nivou ne bi trebali imati probleme. Vidjet ćemo koja će ekipa početi utakmicu. To je najmanje bitno, bitno je da pobijedimo. Pozivam navijače da nam pomognu, jer po mom mišljenju su oni pobijedili utakmicu sa Radnikom i bez njih to ne bi bilo tako."

U nastavku, Musemić je dodao:  “Prvo smo imali tri dana slobodno, igračima je bio potreban odmor. Cilj nam je bio da osposobimo povrijeđene igrače i u svemu tome smo nešto uradili. Naredne utakmice će pokazati koliko smo kvalitetno radili, a nadamo se da ćemo biti na nivou od prije reprezentativne pauze. Znamo kako će igrati, odnosno znamo kako su do sada igrali. Ekipa su koja jako puno trči, igra agresivno. Možemo imati problema sa svakim, ali možemo i da nemamo problema ako uđemo dobro u utakmicu. Kada imamo optimalne uslove za igru dobro igramo. Uz dužno poštovanje Slobodi mi znamo gdje smo i gdje želimo ostati, mi o tome odlučujemo i u toj smo sada situaciji.”

Bordo ekipa u utakmicu 14.kola ulazi sa pet vezanih pobjeda u okviru Premijer lige, ne računajući pobjede u Kup takmičenju.

ANEL HEBIBOVIĆ: "Šef je naglasio da je najbitnije da smo se svi oporavili. Na nama je da pristupimo maksimalno ozbiljno utakmici, da odradimo onako kako smo radili prije pauze i nadam se da neće biti problema."

Utakmica FK Sarajevo – FK Sloboda je na rasporedu sutra, 20.10. na stadionu Asim Ferhatović Hase u 17h.