FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Najava: FK Sarajevo - FK Novi Pazar

09.10.2015 u 14:15h

Najava: FK Sarajevo - FK Novi Pazar

Reprezentativnu pauzu u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva iskoristili su kako bi odradili kratke pripreme u stalnoj bazi našeg Kluba u Hercegovini, u Hotelu Brotnjo Čitluk, a u subotu, 10. oktobra, bit će odigrana i prijateljska utakmica protiv člana srbijanske Super lige, FK Novi Pazar. Utakmica između Sarajeva i Novog Pazara bit će odigrana na stadionu Veleža u Vrapčićima, a ista počinje u 15 sati.

Protivnik našeg Kluba, FK Novi Pazar, poslije dvanaest odigranih kola u domaćem takmičenju, nalazi se na sedmom mjestu ligaške tabele, sa 18 osvojenih bodova, uz učinak od pet pobjeda, tri nerješena rezultata i četiri poraza. Ono što je zanimljivo, jeste da za Novi Pazar nastupaju dva igrača, koji se nalaze na posudbi od strane FK Sarajevo, a riječ je o lijevom beku, Radošu Protiću, te veznjaku, Miroljubu Kostiću. Pometnuti fudbaleri su neizostavni u prvom timu Novog Pazara, a zabilježili su nastupe u gotovo svim dosadašnjim utakmicama. Vrijedi istaći i to, da dres Novog Pazara nose i dva bivša fudbalera Bordo kluba, Amer Osmanagić i Irfan Vusljanin.

OČEKIVANJA: Šef stručnog štaba Fudblaskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, uoči utakmice, izjavio je da će priliku na utakmici dobiti svi igrači. “U Čitluku imamo sve potrebne uslove za dobar rad. Osoblje Hotela je jako ljubazno i svi se trude da imamo sve ono što nam je potrebno. Za nas je bitno što imamo mir i to je ono što nam je trebalo. Momci se navikavaju na naš sistem rada i ovaj period želimo iskoristiti dobro. Što se tiče same utakmice protiv Novog Pazara, naporno smo radili u proteklim danima i priliku na utakmici će dobiti svi igrači, odnosno, dvije ekipe će igrati po 45 minuta", kazao je Ješić.

VRIJEME: Prema vremenskim prognozama, u Mostaru će sutra biti oblačno vrijeme sa kišom, a aktere utakmice očekuje maksimalna temperatura vazduha od 17 stepeni.

ULAZNICE: Za gledaoce u subotu biti će otvorena centralna tribina “Sjever” stadiona Vrapčići, te ulazi “A” i “B” na istoj. Ulaznice po cijeni od 5 KM moći će se kupiti na prodajnom mjestu na samom stadionu, a kapije se otvaraju u 14 sati, odnosno jedan sat uoči prvog sudijskog zvižduka. Za vlasnike godišnjih ulaznica za sezonu 2015/16 i aktivnih bijelih članskih kartica našeg kluba, ulaz na pomenutu tribinu stadiona bit će besplatan. Više informacija dostupno je klikom na LINK.


CLANSKE fb