FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Najava FK Sloboda – FK Sarajevo

05.08.2018 u 11:07h

Najava FK Sloboda – FK Sarajevo

Fudbaleri FK Sarajevo danas igraju drugu gostujuću utakmicu u okviru nove takmičarske sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. U okviru 3. kola šampionata na stadionu Tušanj u Tuzli, FK Sarajevo gostuje ekipi Slobode. Tuzlanski klub nakon prva dva kola ima samo jedan bod, a u ovom meču prvi put će na klupi sjediti Zlatan Nalić koji je nedavno preuzeo ekipu. Osim novog trenera, Sarajevu će se suprotistaviti i tri bivša fudbalera bordo kluba s obzirom na to da u timu Slobode ove sezone igraju Perica Ivetić, Mehmed Alispahić i Said Husejinović.

FK Sarajevo ova utakmica dolazi samo tri dana nakon eliminacije u 2. pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu od Atalante. Golman Bojan Pavlović nije na spisku putnika za Tuzlu pa će tako na golu po prvi put u jednoj zvaničnoj utakmici stajati Kovačević ili Tucaković. Nakon teškog poraza od Atalante, Husref Musemić je kratko najavio meč protiv Mladosti:

HUSREF MUSEMIĆ: "Nakon utakmice protiv Atalante sigurno je da se moramo okrenuti prvenstvu. Vidjećemo da li ćemo se uspjeti oporaviti u ova dva tri dana. Znamo da nas čeka derbi kola, Sloboda je promijenila trenera, a sa novim trenerom sigurno dolaze i nove promjene. Očekuje nas jedna zahtjevna i teška utakmica, ali ja se nadam da ćemo se u ova dva tri dana uspjeti oporaviti od ovog teškog poraza i vratiti se u našu realnost i stvarnost".

U konkurenciji za utakmicu protiv Slobode su:   

Kovačević, Tucaković,  Dupovac, Mujakić, Adukor, Hebibović, Pidro, Bekić, Stanojević, Rahmanović, Crepulja, Resić, Tatar, Šišić, Halilović, Velkoski, Ahmetović i Handžić.


Glavni sudija utakmice FK Sloboda - FK Sarajevo biće Dragan Petrović iz Banja Luke dok su njegovi pomoćnici Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Utakmica FK Sloboda – FK Sarajevo igra se na stadionu Tušanj, u nedjelju sa početkom od 19 sati.