FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Najava: HŠK Zrinjski - FK Sarajevo

22.09.2015 u 15:39h

Najava: HŠK Zrinjski - FK Sarajevo

U sklopu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo gostovat će u srijedu, 23. septembra tekuće godine, Zrinjskom u Mostaru. Naši fudbaleri, imat će težak zadatak kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja, obzirom da je Zrinjski trenutno prvoplasirana ekipa prvenstva, a u dosadašnjem toku takmičenja, primili su svega dva gola, te čine najbolju odbranu takmičenja. Ipak, Bordo klub itekako ima šansi za prolazak, obzirom da naši fudbaleri čine najbolji napad lige, sa šesnaest postignutih golova, a upravo je Leon Benko, napadač Sarajeva, prvi strijelac lige sa šest postinugith golova.

Susret najbolje odbrane i napada, svakako, najzanimljivija je utakmica prve runde najmasovnijeg takmičenja u Bosni i Hercegovini, a dosadašnji susreti između Zrinjskog i Sarajeva tome govore u prilog. Neizvjesnost, kvalitetna, ofanzivna igra, te dobri potezi karakterišu duele Sarajeva i Zrinjskog, a u dosadašnjem toku prvenstva, klub iz Mostara je savladao Sarajevo na Koševu na utakmici 4. kola, rezultatom 1:0. Međutim, Sarajevo tradicionalno igra dobro u Mostaru, a u posljednja četiri susreta Bordo klub ne zna za poraz. Upravo je gostujuća pobjeda protiv Zrinjskog, u jednoj fantastičnoj utakmici, u kojoj je Sarajevo savladalo mostarce rezultatom 3:1, plasirala Bordo klubu put do osvajanja trofeja Kupa u sezoni 2013/14.

U dosadašnjoj historiji međusobnih duela, Sarajevo je gostovalo Zrinjskom ukupno 19 puta, od toga zabilježilo dvije pobjede, deset utakmica je odigrano nerješeno, dok je domaćin slavio 7 puta. Najviše nastupa protiv Mostaraca zabilježio je naš bivši golman, Muhamed Alaim, koji je 20 puta igrao protiv Zrinjskog. Spomenimo i to da je glavni sudija utakmice Elvis Mujić, a njemu će asistirati Dalibor Drašković, Senad Ibrišimbegović, Dario Primorac i Goran Paradžik i Zoran Soknić.

OČEKIVANJA: Na press konferenciji uoči utakmice, privremeni trener prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Almir Hurtić, izjavio je da očekuje utakmicu sa dosta taktičkog nadmudrivanja.

- “FK Sarajevo se vratio na pobjednički kolosijek sa dvije pobjede i gol razlikom od 5:0. To je veoma bitno. U srijedu imamo utakmice protiv ekipe sa najboljom odbranom, dok mi imamo najbolji napad. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, sa dosta taktičkog nadmudrivanja. Spremni smo, želimo pobijediti, a vidjet ćemo hoćemo li i uspjeti”, izjavio je Hurtić.

VRIJEME: Prema vremenskim prognozama, aktere utakmice očekuje toplo i sunčano vrijeme, sa maksimalnom temperaturom od 29 stepeni.


CLANSKE fb