FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Najava: Prijateljska utakmica – FK Sarajevo : FC Ilyichivets Mariupol

11.02.2017 u 13:07h

Najava: Prijateljska utakmica – FK Sarajevo : FC Ilyichivets Mariupol

Svoju posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji, izabranici Mehmeda Janjoša igrati će u u nedjelju, 12. februara. Protivnik naših igrača biti će FC Ilyichivets Mariupol, trenutno prvoplasirana ekipa druge lige Ukrajine.

Ovaj klub, koji je osnovan 1960. godine iza sebe ima jako uspješan jesenji dio prvenstva. Sigurno vode na ligaškoj ljestvici poslije 20 odigranih utakmica, sa 48 osvojenih bodova i pozitivnom gol razlikom od +24. Ekipa ukrajinskog trenera Oleksandra Sevidova sastavljena je kompletna od igrača iz Ukrajine i jedna je od najmlađih u svom takmičenju. Zanimljivo je da u Mariupolu na posudbi boravi čak pet igrača poznatog kluba, FC Shakhtar Donetsk.

Klub iz Mariupola najuspješniji period svog postojanja imao je između 2003 i 2006. godine kada su bili rangirani u sredini tabele prve lige Ukrajine, a iz prvoligaškog takmičenja su ispali u sezoni 2014-15. Ipak, kako stvari stoje, u narednoj sezoni ponovo će biti u društvu najboljih. Zanimljivost je da je Mariupol dobio naziv po željezari u svom gradu, a sam naziv, klub je mijenjao od svog osnivanja čak osam puta.

Utakmica između Sarajeva i Mariupola igrati će se sa početkom u 15 sati, odnosno 17 sati po lokalnom vremenu, a sažetak susreta bit će dostupan nekoliko sati po završetku utakmice na zvaničnom youtube kanalu FK Sarajevo.