FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Najava: Prijateljska utakmica – FK Sarajevo : FC Neftchi Fergana

07.02.2017 u 22:28h

Najava: Prijateljska utakmica – FK Sarajevo : FC Neftchi Fergana

Naši prvotimci, koji se nalaze na pripremama u turskoj Antaliji, u četvrtak 9. februara odigrati će novu prijateljsku utakmicu. Nakon što su početkom sedmice remizirali sa Lokomotivom iz Tašketna, fudbaleri Mehmeda Janjoša igrati će protiv FC Neftchi Fergana.

Klub iz uzbekistanske Fergane u svojoj historiji osvojio je pet puta naslov prvaka države, te dva trofeja osvajača Kupa. FC Neftchi osnovan je 1962. godine, a sve do 1991. godine nastupao je u drugoj ligi tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

U periodu od 1992. godine do 2004. Neftchi je osvojio pet naslova prvaka, a u tom periodu nikada nisu bile slabije rangirani od drugog mjesta. U protekloj godini klub iz Fergane je završio na 11. mjestu ligaške tabele. Igrački kadar trenera iz Uzbekistana, Andreya Fedorova, koji je inače, u svojoj igračkoj karijeri proveo osam godina u redovima Rubina iz Kazana, gotovo je kompletan sastavljen od domaćih igrača izuzev jednog golmana iz Rusije.

Vrijedi istaći da će najviše opasnosti po gol Sarajeva sigurno prijetiti od dvadesetdevetogodišnjeg napadača Sherzoda Khakimova, koji je u protekle tri sezone bio najbolji strijelac svoje ekipe.

Utakmica između Sarajeva i Fergane igrati će se sa početkom u 15 sati, odnosno u 17h po lokalnom vremenu. Sažetak utakmice bit će dostupan online na youtube kanalu FK Sarajevo, nekoliko sati po završetku utakmice.