FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

62. Međunarodni omladinski nogometni turnir "Kvarnerska Rivijera 2014"

17.05.2014 u 19:10h

62. Međunarodni omladinski nogometni turnir "Kvarnerska Rivijera 2014"

Jedan od prvih ozbiljnijih testova za polaznike Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo bit će učešće na 62. Međunarodnom omladinskom fudbalskom turniru "Kvarnerska rivijera 2014" koji se u organizaciji HNK Rijeka održava od 26.05.-01.06.2014. godine i na kojem učestvuje 16 ekipa.

- "Veseli nas što će U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo uzeti učešće na ovogodišnjem izdanju turnira Kvarnerska rivijera 2014. Pravila takmičenja predviđaju da konkurenciju unutar ekipe mogu pojačati tri igrača do dvadeset godina i našu selekciju pojačat će prvotimci našeg kluba, kako bi ostali u takmičarskom ritmu. Moram istaći, rezultat nije primaran na ovom, ali i na drugim takmičenjima. Kvalitet igre, te pristup su trenutno za nas najvažnije stvari. Jaki protivnici na ovom turniru, upravo su provjere koje nam trebaju, kako bismo uvidjeli da li smo na dobrom putu", kazao je Almir Hurtić, Šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Naši juniori put u narednu rundu takmičenja tražit će kroz grupu "A", u kojoj se osim Fudbalskog kluba Sarajevo nalaze i NK Rudar (Hrvatska), NK Istra 1961 (Hrvatska) i Spezia Calcio (Italija). Osim pomenutih klubova iz grupe "A", vrijedno je istaći i učešće selekcija Budućnosti iz Podgorice (Crna Gora), Metalurga iz Skoplja (Makedonija), Hellas Verone (Italija), te Dinama iz Zagreba (Hrvatska), a uz FK Sarajevo boje Bosne i Hercegovine branit će juniorska selekcija NK Široki Brijeg.

Jedan od aduta naše U-19 selekcije na 62. izdanju Kvarnerske rivijere, bit će sigurno i veliko iskustvo i odlično poznavanje takmičenja, ali i čitavog regiona gdje će biti odigrane utakmice, Admira Hasančića, pomoćnog trenera naše juniorske selekcije.

- "Tradicionalni i izuzetno kvalitetni turnir Kvarnerska rivijera, jedan je od najjačih turnira na prostorima bivše Jugoslavije. Mnogi vrhunski igrači su upravo učestvovali na ovom turniru. Naši momci su svjesni, da se mogu pokazati na ovom turniru, mogu predstaviti svoju snagu i kvalitet protiv momaka iz drugih zemalja. Za mene je naročito lijepo, što se vraćam u Rijeku, klub u kojem sam proveo mnoge lijepe trenutke. Iskreno, vjerujem u naše momke i nadam se plasmanu u narednu rundu takmičenja, te utakmicama na Kantridi", kazao je Admir Hasančić.

U svojoj karijeri, Hasančić je sakupio više od 150 zvaničnih nastupa, igrajući na stadionu Kantrida za Rijeku, a sa ukupno pedeset postignutih golova, postao je drugi najbolji strijelac pomenutog hrvatskog kluba u njegovoj historiji, kluba koji je prošlogodišnji učesnik grupne faze UEFA Europa League i ujedno osvajač Kupa Hrvatske u tekućoj sezoni 2013/14.

Prvu utakmicu na međunarodnom turniru "Kvarnerska rivijera 2014", U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo igrat će 26. maja, protiv Spezia Calcio-a iz Italije, sa početkom u 16.30h.

- "Prije trideset godina, kao junior Sarajeva, učestvovao sam na Kvarnerskoj rivijeri i svjestan sam značenja ovog turnira. Smatram, da je učešće naše Akademije odličan potez. Imamo priliku nadmetati se sa međunarodnom konkurencijom i uporediti svoj kvalitet i rad sa prvotimcima jakog renomea. Što se tiče naših momaka, moram istaći, da s nestrpljenjem čekaju ovaj turnir, motivisani su i željni dokazivanja", kazao je trener naše U-19 selekcije, Adnan Čorbo.

Putem zvanične web stranice našeg kluba, te naše facebook stranice, redovno ćemo obavještavati o rezultatima naših omladinaca u Hrvatskoj, ali i na budućim međunarodnim takmičenjima svih naših omladinskih selekcija.