FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Alagić: Zahvalan sam rukovodstvu kluba na podršci u procesu školovanja

09.04.2016 u 00:14h

Alagić: Zahvalan sam rukovodstvu kluba na podršci u procesu školovanja

Trener kadetske selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Sanjin Alagić, uspješno je završio četvrti semestar postupka licenciranja za "PROFI" licencu. Naš trener, tako će 19-og aprila otputovati u Mađarsku, tačnije u Ferencvaroš TC, gdje će boraviti na dvosedmičnom stažiranju, koje je neophodno za dobivanje pomenute trenerske licence.

"Uspješno sam okončao posljednji ciklus teoretskog rada, a u skladu sa dogovorom sa klubom, putujem na završni dio, na stažiranje u Ferencvaroš, gdje ću dvije sedmice pratiti treninge prvog tima, omladinskog pogona i sam rad kluba. Na osnovu dana provedenih u tom klubu, napraviti ću diplomski rad, kojeg ću, nadam se, uspješno prezentovati sredinom jula, kada su zakazani termini Centra za edukaciju NS/FS BiH za uručivanje PROFI licenci", kazao je Alagić.

U procesu edukacije naših trenera, važnu ulogu ima i naš klub, pojašnjava Alagić.

"Zahvalan sam FK Sarajevo na podršci u procesu školovanja, prije svega direktoru Dini Selimoviću, Feđi Kusturici i Predsjedniku Edisu Kusturici. Oni su podržali edukaciju našeg trenerskog kadra i stali su iza toga. Iskreno, imao sam ponudu za inostrani angažman, ali sam ostao u FK Sarajevo, jer me itekako prijatno iznenadila vizija rukovodioca kluba, da osim razvoja infrastrukture i Akademije, ulažu i u edukaciju trenera, ne samo mene, već i ostalih trenera iz Akademije. Takva budućnost kluba je ispravna i predstavlja jedan vrhunski potez.", kazao je Alagić.

Našem treneru, koji je u prošloj godini osvojio naslov prvaka sa kadetskom selekcijom Akademije FK Sarajevo, a koji od ovog proljeća sa dosta uspjeha vodi juniore klupske Akademije, želimo puno sreće na predstojećem stažiranju, uz želje da uspješno okonča edukaciju potrebnu za dobivanje "PROFI" licence.


HIFA-HD (1)