FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Čekajući odgovor Upravnog odbora Centra za sport i rekreaciju

22.11.2012 u 14:20h

Čekajući odgovor Upravnog odbora Centra za sport i rekreaciju

FK Sarajevo je u svoje prioritete uvrstio rad sa mladima u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo u sklopu kojeg trenira oko pet stotina dječaka uzrasta od 7 do 18 godina. Omladinski pogon će se uskoro otvoriti i za djevojčice, kroz žensku školu fudbala, koja treba sa radom da počne početkom 2013. godine.

Omladinski pogon FK Sarajevo svoje treninge obavlja na terenima kojima upravlja J.U. Centar za sport i rekreaciju, sa kojom Klub ima dobru saradnju, te se na osnovu te saradnje nedavno i obratio Centru sa prijedlogom za adaptaciju, trenutno neuslovnih svlačionica u sklopu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović - Hase", koje koriste članovi omladinskog pogona FK Sarajevo.

- "Klub je u saradnji sa svojim poslovnim partnerima u mogućnosti izvršiti adaptaciju svlačionica, a ukupna vrijednost je cca 14.000 KM. Time bi Klub stvorio bolje uslove za sve naše polaznike, stadion bi dobio još dvije uslovne prostorije, a ujedno bi ispunili i obavezu prema NS/FS BiH o ulaganju u infrastrukturu." - kazao je Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo.

- "Sada čekamo da dobijemo odgovor od strane Centra za sport i rekreaciju, jer prema posljednjim informacijama toliki iznos mora odobriti Upravni odbor predmetne institucije. Ono što smo zatražili jeste da nam se to ulaganje prizna i kompenzira kroz dio duga koji FK Sarajevo ima prema J.U. Centar za sport i rekreaciju, tako da vjerujem da će članovi Upravnog odbora Centra za sport i rekreaciju prepoznati iskrene namjere Kluba da poboljša uvjete treniranja, ne samo za djecu FK Sarajevo, već i za sve druge." - zaključio je Selimović.