FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Čomaga, Varatanović i Plakalo pobijedili ekipu Bosne

11.06.2012 u 18:00h

Čomaga, Varatanović i Plakalo pobijedili ekipu Bosne

Juniori FK Sarajevo izgubili su u odlučujućoj utakmici u borbi za titulu Prvaka Bosne i Hercegovine. Bolji od izabranika trenera Dženana Ušćuplića bili su juniori Olimpica. Krajnji rezultat na Koševu glasio 1:4, u korist gostiju. Jedini pogodak za našu ekipu postigao je Haris Muharemović u 51. minuti.

Dva dana nakon susreta protiv Olimpica, juniori su remizirali protiv vršnjaka gradačačke Zvijezde. U utakmici, koja je završila rezultatom 2:2, strijelci za naše juniore bili su Adin Čiva i Eniz Aličić.

Nakon dva loša rezultata, juniori su ipak uspjeli popraviti utisak. Juniori sarajevske Bosne nisu uspjeli da sačuvaju prednost od 2:0, te su naši juniori zasluženo slavili rezultatom 2:5. Strijelci su bili: Alem Plakalo, Armin Mujkić, Adin Čiva, Mirsad Memović i Amar Šahinović.

Na utakmici protiv Sutjeske, juniori su zabilježili novu podjelu bodova. Jedini pogodak u mreži domaćina postigao je Mirsad Memović u 8. minuti.

Najbolju partiju u proteklom periodu juniori su odigrali protiv Bosne. U 29. kolu zabilježili su ubjedljivu pobjedu nad vršnjacima iz istog grada rezultatom 7:3. Strijelci su bili: Ismar Čomaga (2), Varatanović Alaedin (2), Alem Plakalo (2) i Edin Čampara.